Έτοιμη η Maybach Coupe

3 Ιουνίου 201022:00

pemaycoupe-1Για όσους επιθυμούν την κορυφαία πολυτέλεια της Maybach, αλλά χωρίς τις δύο πίσω πόρτες, η εταιρεία Group Xenatec έχει τη λύση!

 

Σύμφωνα με το autotriti.gr πρόκειται για την κουπέ εκδοχή της κορυφαίας Maybach που θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες και θα αποδίδει 612 ίππους.

Το μοναδικό διθέσιο όχημα (της σύγχρονης εποχής) που έχει κατασκευάσει η Maybach είναι η Exelero του 2005 που παρήχθη σε ένα και μόνο αντίτυπο, και μάλιστα για λογιαριασμό της εταιρείας ελαστικών Fulda. Η εταιρεία Group Xenatec που ασχολείται με ειδικές κατασκευές οχημάτων εξελίσσει μια νέα Coupe εκδοχή της Maybach, και μάλιστα θα δουλέψει σε στενή συνεργασία με την Daimer για την εξέλιξη της, ώστε το επίπεδο του αποτελέσματος να είναι εφάμιλλο με αυτό της κανονικής Maybach. Η παραγωγή της δεν θα ξεπεράσει τις 100 μονάδες, ενώ χαρακτηριστικά του μοναδικού αυτού κουπέ πολυτελείας θα είναι οι πόρτες που δεν θα έχουν πλαίσια για τα παράθυρα, οι ζάντες των 20 ιντσών (21 ιντσών κατά παραγγελία), και φυσικά οι πολύ καλοί εσωτερικοί χώροι ακόμη και για τους πίσω. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο 12κύλινδρος διτούρμπινος κινητήρας που συναντάμε και στις Maybach 57S/62S, μόνο που εδώ η ιπποδύναμη θα αυξηθεί λίγο ώστε να φτάσει τους 612 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής, ενώ όπως υπολογίζει η εταιρεία τα 0-100 χ.α.ω. θα έρχονται σε μόλις 5 δλ.! Η τιμή της θα ξεκινά από τις 650.000 ευρώ και η διάθεση της θα αφορά σχεδόν αποκλειστικά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Αμερική και τη Ρωσία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr