ΠΕΜ: Μαθητές από την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουν τη φοιτητική ζωή

29 Φεβρουαρίου 201618:00

Τις εμπειρίες από το ταξίδι στους στη Θεσσαλονίκη και τη χαρά τους για την ολοκλήρωση του προγράμματος μετέφεραν στο κοινό και τους γονείς, οι νέοι – μέλη του Δημιουργικού Εργαστηρίου Νέων του ΚΕΣΠΕΜ Ξάνθης στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευσης των παιδιών της μειονότητας, που έγινε την Κυριακή στην Ξάνθη.

31 μαθητές και μαθήτριες από τη Β’ και Γ’ Λυκείου Σχολείων της Ξάνθης βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη πρόσφατα, με σκοπό να πάρουν μια γεύση από τη φοιτητική ζωή και τα Αριστοστέλειο Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για δράση που έχει τον τίτλο “Ταξιδεύοντας ανοίγουμε νέους ορίζοντες” και έχει ως στόχο  να κινητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε μια περίοδο που έχουν ανάγκη από υποστήριξη και να τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Στις δηλώσεις της η εκπαιδευτικός Χριστίνα Τσιμούδη, υπεύθυνη του Συντονισμού των δράσεων του Δημιουργικού Εργαστηρίου Νέων (ΔΕΝ) στα ΚΕΣΠΕΜ της Ξάνθης εξέφρασε τη χαρά της για τις εμπειρίες που πήραν τα παιδιά του ΔΕΝ και τη θετική επίδραση που είχε σε αυτά, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη μελέτη τους.

Στο πλαίσιο της δράσης έγιναν διάφορες επαφές με τους εμψυχωτές του προγράμματος και βιωματικές δραστηριότητες για την προετοιμασία του ταξιδιού και τη διερεύνηση των επιθυμιών τους Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (από το Παιδαγωγικό Τμήμα, από τη Σχολή της Φιλοσοφικής, από την Καλών Τεχνών, από το Τμήμα Δασοκομίας-Δασοπονίας και από το Τμήμα Λαογραφίας), συνομίλησαν με φοιτητές και καθηγητές και έζησαν μια φοιτητική μέρα, παρακολουθώντας μάλιστα και μια παράδοση στο αμφιθέατρο Όπως σημειώνει η κυρία Τσιμούδη, τώρα έχουν ένα κίνητρο παραπάνω για να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να ενταχθούν στη φοιτητική ζωή.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr