Μαρούλια καλλιεργούνται ήδη στο θερμοκήπιο της μονάδας Virginia, που ξεκίνησε τη λειτουργία της φέτος το καλοκαίρι στο Ιωνικό.
Όπως είναι γνωστό η ΣΕΚΕ, αναζητά τους τελευταίους μήνες τις κατάλληλες καλλιέργειες και χρήσεις για να αξιοποιούνται τα θερμοκήπια τη χειμερινή περίοδο, που δεν χρειάζεται ως φυτώριο των καπνών . Ήδη το Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε σχετική ημερίδα στη Σταυρούπολη ενώ με την καθοδήγηση ειδικευμένου γεωπόνου από την Καρδίτσα, η ΣΕΚΕ προχώρησε εδώ και λίγους μήνες στην πρώτη πιλοτική καλλιέργεια με μαρούλια.
Αναπτύσονται 60 μέρες χωρίς πρόβλημα
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Πάνος Ταρενίδης, η θερμοκηπιακή καλλιέργεια αναπτύσσεται εδώ και 60 μέρες χωρίς πρόβλημα και το πείραμα βαίνει επιτυχές. Το προϊόν δεν χρειάζεται θέρμανση και καλλιεργείται με την υπάρχουσα υποδομή, αναφέρει και προσθέτει ότι στόχος δεν ήταν, την πρώτη χρονιά να υπάρξει μαζική παραγωγή και κέρδος από τη ΣΕΚΕ.
“Είναι ένα πειραματικό στάδιο, από το οποίο βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα προκειμένου οι παραγωγοί της περιοχής να κατανοήσουν τη χρησιμότητα του θερμοκηπίου για τα κηπευτικά και να τους δωθεί η δυνατότητα από τις επόμενες χρονιές να τα καλλιεργήσουν και να δημιουργηθεί ένα επιπρόσθετο εισόδημα στην περιοχή, όπου επιχειρείται μια μεγάλη παρέμβαση” σύμφωνα με τον Πάνο Ταρενίδη.
Σε ιδρύματα θα δοθεί η φετινή παραγωγή
Τέλος, τα μαρούλια – που αναπτύσσονται μέσα σε νερό- σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα για κατανάλωση. Δεν θα πωληθούν στην αγορά αλλά, με απόφαση του Δ.Σ. της ΣΕΚΕ θα διατεθούν σε ιδρύματα της περιοχής.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;