Μαγικές χειμωνιάτικες εικόνες από το Φαλακρό(video)

27 Φεβρουαρίου 201707:43

Η Ελλάδα σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι δεν είναι μόνο όμορφες παραλίες, αλλά έχει και πολύ όμορφα βουνά που προσφέρουν μαγικές χειμωνιάτικες εικόνες!

Το ακόλουθο βίντεο και οι φωτογραφίες  είναι από το προηγούμενο Σάββατο στο βουνό και την πρώτη φορά που ανέβηκα στο Φαλακρό, ένα πολύ ιδιαίτερο βουνό που παρότι δεν έχει ούτε ένα δέντρο στις πλαγιές του, προσφέρει τις πιο σαγηνευτικές θεάσεις που μπορών να ικανοποιήσουν το μάτι ακόμα και του πιο απαιτητικού ταξιδευτή. Κατακόρυφοι γκρεμοί, άγρια βράχια, ένας κρατήρας υφαιστίου αλλά και πανοραμική θέα στα γύρω βουνά συνθέτουν ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα. Επίσης ίσως αξίζει να αναφέρω ότι όλα αυτά είναι προσβάσιμα και στον απλό, μη χιονοδρόμο, ταξιδιώτη, καθώς στην κορυφή του βουνού υπάρχει σαλέ με μπαλκόνι στην θέα.

 Το Φαλακρό είναι μόλις δύο ώρες από την Θεσσαλονίκη. Αντίθετα με τα άλλα βουνό στην ίδια απόσταση είναι σχετικά φθηνότερο και έχει λιγότερη επισκεψιμότητα, γεγονός πολύ θετικό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ καθώς οι ουρές στα λιφτ είναι μικρότερες από οπουδήποτε αλλού έχω πάει σαββατοκύριακο στην Ελλάδα!

Γράφει ο Ανδρέας Μπατσίλας, φοιτητής αρχιτεκτονικής στην Θεσσαλονίκη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr