Έτοιμη η «μικρή» Porsche Panamera

25 Φεβρουαρίου 201022:00

pesmallmeraΈνα χρόνο μετά την επίσημη παρουσίαση της Panamera στην έκθεση της Σαγκάης, η Porsche ξαναγυρνά στον τόπο του «εγκλήματος» για ακόμη μια έκδοση.

Σύμφωνα με το autotriti πρόκειται για την πιο μικρή από πλευράς κυβισμού που θα χρησιμοποιεί κινητήρα 3,6 λίτρων 300 ίππων.

Έτσι την πιο «μικρή» Panamera μπορεί να τη δούμε επίσημα τον Απρίλιο στην έκθεση της Κίνας, όμως τα βασικά τεχνικά στοιχεία της ανακοινώθηκαν. Η πισωκίνητη έκδοση θα ονομάζεται Panamera και η τετρακίνητη Panamera 4. Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιούν είναι ολοκαίνουργιος και μάλιστα σχεδιασμένος από την Porsche (και όχι από το VW Group). Είναι άμεσου ψεκασμού διάταξης V6 με τη χωρητικότητα στα 3,6 λίτρα, ενώ η απόδοση του είναι οι 300 ίπποι και τα 400 Nm ροπής. Για τη μείωση του βάρους πάντως και οι «μικρές» Panamera θα έχουν στοιχεία όπως οι πόρτες, το καπό, οι προφυλακτήρες και οι άξονες από αλουμίνιο, ενώ ο νέος κινητήρας ζυγίζει 30 κιλά λιγότερο σε σχέση με τον V8 των εκδόσεων S, διαμορφώνοντας το συνολικό βάρος της έκδοσης πισωκίνητης Panamera με το κιβώτιο PDK στα 1.730 κιλά. Θα υπάρχει σύστημα start-stop, ενώ από πλευράς κιβωτίου θα χρησιμοποιείται το PDK διπλού συμπλέκτη, ενώ οι καταναλώσεις θα είναι στα 9,3 και 9,6 λίτρα/100 χιλιόμετρα για τη δικίνητη και την τετρακίνητη έκδοση αντίστοιχα. Η παρουσίαση θα γίνει στις 23 Απριλίου στην έκθεση της Σαγκάης ενώ η διάθεση στην αγορά θα γίνει μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα. Στην Αμερική οι τιμές θα ξεκινούν από τις 74.400 και 78.900 δολάρια για την πισωκίνητη και την τετρακίνητη έκδοση αντίστοιχα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr