Εκατό χιλιάδες «λουκέτα» προβλέπουν τα επιμελητήρια

11 Αυγούστου 201004:58

louketo_2-thumb-mediumΕκατό χιλιάδες καταστήματα θα κατεβάσουν ρολά μέχρι το τέλος του έτους αφήνοντας χωρίς δουλειά 100 με 150 χιλιάδες εργαζόμενους, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιώργου Κασιμάτη.

Οι εκτιμήσεις βασίζονται στα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα από τα κατά τόπους Επιμελητήρια. Ο Γ. Κασιμάτης περιμένει επιδείνωση της κατάστασης από το Σεπτέμβριο. Λύση – μονόδρομος είναι η ανάληψη δράσης με στόχο την ανάπτυξη, τονίζει και υποστηρίζει ότι οι πιο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν “πεθάνει” μέχρι την πρωτοχρονιά, όταν και θα τεθεί σε ισχύ ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

“Απευθύνω έκκληση στην κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο να σταθμίσει την κατάσταση πριν να είναι αργά. Οι δείκτες της οικονομίας επιδεινώνονται καθημερινά. Να υπάρξει επιτέλους εγκράτεια δηλώσεων από τους πολιτικούς. Και κυρίως άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η εικόνα της αγοράς”, υπογραμμίζει.

Πηγή: enet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr