20121105 132231

Κοινή προσπάθεια για το μέλλον του Νοσοκομείου Ξάνθης. Συνάντηση τη Δευτέρα

6 Νοεμβρίου 201203:19

20121105 132231Εποικοδομητική χαρακτήρισαν αρκετοί από τους συμμετέχοντες τη μεγάλη συνάντηση φορέων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο με θέμα το μέλλον της Υγείας στην Ξάνθη αλλά και του ίδιου του Νοσοκομείου.

Η συνάντηση που προκάλεσε η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης δεν καλύφθηκε δημοσιογραφικά από το XanthiPress.gr λόγω της 24 ωρης απεργίας. Σε δηλώσεις τους το πρωί της Τρίτης κάποιοι από τους συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στις εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη συνάντηση και τους στόχους που τίθενται στο μέλλον για το Νοσοκομείο. Κεντρικό συμπέρασμα και αναγκαιότητα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τους, ότι πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι το Νοσοκομείο δεν θα συγχωνευτεί με άλλο, θα διατηρηθεί και θα αναβαθμιστεί.

Δ. Αδαμίδης: Το Νοσοκομείο δεν ανήκει στην Τρόικα ή την κυβέρνηση

Όπως συνοψίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης Δημήτρης Αδαμίδης χαρακτηρίζετα πολύ θετική η συνάντηση και ουσιαστικές οι συζητήσεις που έγιναν και στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης, ο βουλευτής Ζειμπέκ Χουσείν, εκπρόσωποι των Δήμων, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, οι διευθυντές των υπηρεσιών, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων, συνδικαλιστές

‘Όπως σημειώνει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής, τα προβλήματα που υπάρχουν είναι σοβαρά και οφείλονται κυρίως στην υποχρηματοδότηση, με συνέπεια να υπάρχουν ελλείψεις σε υλικό, φάρμακα, ιματισμό, υγειονομικό υλικό, πληρωμή εφημεριών. Δεν αρνείται την εξοικονόμηση που επικαλείται ο Διοικητής του Νοσοκομείου και αποδέχεται ότι το Νοσοκομείο της Ξάνθης έχει αναδειχτεί καλύτερα επαρχιακό νοσοκομείο της χώρας, με βάση τη σχετική αξιολόηγγη και 3ο πανελλαδικά. Όμως σημειώνει ότι η υγεία δεν είναι μόνο αριθμοί αλλά ανθρώπινες ζωές. Καταλήγει ότι παρά τη σωματική και ψυχολογική εξόντωση των εργαζομένων, δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους γιατί , όπως λέει, το Νοσοκομείο δεν ανήκει ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην Τρόικα αλλά στο Λαό.

Θ. Μπαμπαλίδης: Καμία σχέση με το παρελθόν το Νοσοκομείο

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θανάσης Μπαμπαλίδης, αναφέρθηκε στη μεγάλη εξοικονόμηση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται πλέον έλλειμα, τις θετικές διακρίσεις που έχουν καταγραφεί για τη λειτουργία του. Παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στην Υγεία γενικότερα και, παράλληλα, τόνισε ότι απαιτείται συνεργασία να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας. Εξάλλου, διέψευσε ότι υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση συγχώνευσης ή υποβάθμισης της λειτουργίας του με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Χ. Ζείμπέκ: Ερώτηση στη βουλή και κριτική στην κυβέρνηση

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν ανέφερε ότι έφτασε στην Ξάνθη με την πρωινή πτήση μόνο για την συνάντηση στο Νοσοκομείο και επέστρεψε στην Αθήνα. Τόνισε ότι δεν συμμερίζεται απόλυτα τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο Διοικητής, παρότι δεν τα αρνείται, γιατί οι ασθενείς είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί όπως σημειώνει. Επισημαίνει τις μεγάλες προσπάθειες του Ιατρικο΄και Νοσηλευτικού Προσωπικού για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασθενών παρότι υπάρχουν προβλήματα, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη υλικού, έλλειψη ειδικοτήτων και άλλες δυσλειτουργίες.

Ανέφερε ότι η κατάσταση στην Υγεία είναι αποτέλεσμα του καταστροφικού μνημονίου που επιδεινώνει καθημερινά τα προβλήματα ενώ ανέφερε ότι λείπει ένας σχεδιασμός για δημόσια πρωβάθμια υγεία με έμφαση στον οικογενειακό γιατρό και υπενθύμισε ότι οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα είναι στο ήμισυ του μέσου όρου της Ευρώπης ενώ στην ιδιωτκή Υγεία είναι διπλάσιες.

Κατέληξε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει ένα πραγματικά δημόσιο σύστημα υγείας με αξιοπρεπή χρηματοδότηση , στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, θα το υπερασπιστεί και αναδιοργανώσει το Νοσοκομείο Ξάνθης. Ήδη τις επόμενες μέρες καταθέτει σχετική ερώτηση στη Βουλή με στόχο να υπάρξει πίεση για μια σειρά από προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί

(φωτο από εργαζόμενους Νοσοκομείου)
20121105 132331


 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr