Κατάμεστο το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία Ομοσπονδίας και Δικτύου. Ο λόγος στους νέους επιστήμονες

15 Νοεμβρίου 201401:33

Κατάμεστο με 150 περίπου άτομα ήταν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κατά την πρώτη μέρα της διημερίδας που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα, το Δίκτυο Λόγου και Πράξης και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών της Ξάνθης με θέμα «Νησίδες Διαχρονικής Αρχαιογνωσίας στη Σύγχρονη Θράκη».

1377390_889386717740580_3369004875443691173_nΣτόχος της ημερίδας να αναδειχθεί το επιστημονικό έργο που συντελείται στο Δημοκρίτειο στον τομέα της Φιλολογίας αλλά και να έρθουν στο προσκήνιο οι νέοι επιστήμονες του κλάδου με μια σειρά από εισηγήσεις και εργασίες.

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών παρουσιάστηκε η εισήγηση της Καθηγήτριας του ΔΠΘ Πηνελόπης Καμπάκη-Βουγιουκλή με θέμα “Η διαχρονία της Ελληνικής γλώσσας” ενώ ακολούθησε εργαστήριο με τη συμμετοχή του κοινού και των φιλολόγων-εισηγητών της δεύτερης μέρας με θέμα: Η Ελληνική Γλώσσα από τον Όμηρο ως τον Κοραή – Επεξεργασία κειμένων. Εισηγητής – Επιστημονικός υπεύθυνος : Θανάσης Μουσόπουλος, Φιλόλογος-Συγγραφέας

Το Σάββατο, δεύτερη μέρα των εργασιών το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • στο πρώτο μέρος εισηγήσεις νέων επιστημόνων που αναφέρονται στον Όμηρο, τη Σαπφώ, το Σόλωνα και τον Περικλή και τη Σιγιλλιογραφία στο Βυζάντιο.
  • Στο δεύτερο μέρος ο Θανάσης Μουσόπουλος θα παρουσιάσει το έργο «Όμηρος: Είκοσι μία εισαγωγικές μελέτες» που επιμελήθηκε η καθηγήτρια του ΔΠΘ κ. Φλώρα Μανακίδου, η οποία θα κλείσει τη διημερίδα με ομιλία της και θέμα «Αναζητώντας τον Όμηρο».

Συντονιστής των εργασιών είναι ο κ. Γιώργος Μπατζακίδης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr