Η Ηπειρος στο «μικροσκόπιο» Ιταλών τουριστικών πρακτόρων

22 Νοεμβρίου 201410:47

Την περιοχή της Ηπείρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 15 Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες με αφορμή πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μάλιστα σημείωσαν ότι θεωρούν δεδομένο πως από το επόμενο έτος θα συμπεριλάβουν την Ήπειρο στα τουριστικά τους πακέτα.

Κύριος σκοπός του ταξιδιού ήταν η προώθηση Ελληνικών τουριστικών περιοχών, οι οποίες είναι λιγότερο γνωστές ή τελείως άγνωστες στους Ιταλούς. Το εν λόγω ταξίδι αποτελεί το πρώτο μίας σειράς ταξιδιών εξοικείωσης που προτίθεται το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας να οργανώσει κατά τους επόμενους μήνες, με στόχο την «ανακάλυψη της Άλλης Ελλάδας» (Alla scoperta dell’ insolita Grecia).

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι Ιταλοί επισκέφτηκαν την πόλη των Ιωαννίνων, τα Τζουμέρκα, χωριά του Ζαγορίου, το Μέτσοβο, ενώ το ταξίδι ολοκληρώθηκε με επίσκεψη των Ιταλών στα Σύβοτα. Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε ξενοδοχεία των ανωτέρω αναφερόμενων περιοχών, προκειμένου οι Ιταλοί πράκτορες να διαπιστώσουν την τουριστική υποδομή τους. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το ταξίδι αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία να αναδειχτεί η δυνατότητα συνδυασμού διακοπών σε παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές, που βρίσκονται σε μικρή χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.

Κατά την παραμονή τους στην Ήπειρο, οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων της Ιταλίας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά της Ηπείρου, να γνωρίσουν τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της, να επισκεφθούν αξιοθέατα και μοναστήρια, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά κρασιά μέσω εκδηλώσεων γευσιγνωσίας, να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες υπαίθρου, όπως rafting, και φυσικά να διασκεδάσουν!

protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr