Ημερίδα για το ελεύθερο λογισμικό στην Ξάνθη, την ερχόμενη Πέμπτη

14 Απριλίου 201311:36

Την Πέμπτη 18-04 θα λάβει χώρα μια ημερίδα σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό στην πόλη μας. Είναι καλό λοιπόν,όσοι μπορούν και θέλουν να παρευρεθούν σε μια τέτοια εκδήλωση που έχει καιρό να συμβεί στην Ξάνθη. Την Πέμπτη λοιπόν,στις 6 το απόγευμα, 5 ομιλητές θα βρίσκοντε στο γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης (ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 10) ώστε να σας ενημερώσουν.

Ο Αθανάσιος Σταυριανός (καθηγητής πληροφορικής) θα πει λίγα λόγια για την ιστορία του ελεύθερου λογισμικόυ. Έπειτα ο Απόστολος Συρόπουλος (καθηγητής πληροφορικής) θα πει λίγα λόγια για το ελεύθερο λογισμικό,την σχέση του ελεύθερου λογισμικού με τα μαθηματικά,καθώς και για πιό λόγο δε μπορεί να θεωρηθεί κλειστό. Στη συνέχεια, ο Χρήστος Μπαχαράκης (open source evangelist) θα πει λίγα λόγια για το ελεύθερο λογισμικό στην καθημερινότητα μας καθώς και για τις κοινότητες ελεύθερου λογισμικού. Θα μιλήσει επίσης και ο Ιωακείμ Γεωργούδας για το Ubuntu στα σχολικά εργαστήρια. Τέλος , ο μαθητής Κωνσταντίνος Μπανιώτης θα πει λίγα λόγια για το ανοικτό λογισμικό σε φορητές συσκευές (κινητά,tablet κλπ).

Την ημερίδα θα συντονίζει ο Χρήστος Κοτζαμπάσης. Διοργάνωση: 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr