Ικανοποιητική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου : “Ποτέ ξανά φασισμός”

17 Νοεμβρίου 201423:35

 

Ικανοποιητική κρίνεται η συμμετοχή των ξανθιωτών στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

20141117_190453Περίπου 700 άτομα συμμετείχαν στην πορεία που οργανώθηκε από το Σύλλογο Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής, αριθμός που αγγίζει σχεδόν το μέγεθος της περυσινής πορείας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών. Συμμμετείχαν φοιτητές, το πανό των οποίων προηγήθηκε στην πορεία, χωρίς διακριτικά των παρατάξεων, το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, την Λαικής Αντίστασης, της ΚΕΕΡΦΑ, της ΕΛΜΕ Ξάνθης, διάφορες συλλογικότητες και μεμονωμένοι πολίτες.

Η πορεία κινήθηκε από το ΠΡΟΚΑΤ στη συνήθη διαδομή μέσω της Κεντρικής Πλατείας στην Πλατεία Μπαλτατζής, στην Πλατεία Ελευθερίας, στην 28η Οκτωβρίου προς Κεντρική Πλατεία και πίσω στο Πολυτεχνείο. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν εκτός από το αντικυβερνητικό περιεχόμενο είχαν σαν στόχο το φασισμό αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά καταστολής στη Νομική της Αθήνας.

20141117_190545~2

Η πορεία ήταν απολύτως ήρεμη και η παρουσία της Αστυνομίας από διακριτική εως ανύπαρκτη σε σημεία της πορείας. Η απουσία γραφείων της Χ.Α. στο γνωστό σημείο σχολιάστηκε καθώς δεν υπήρξε η καθιερωμένη στάση στα γραφεία των νεοναζί.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr