Το Honda Jazz και υβριδικό!

30 Αυγούστου 201005:21

pejazzhy-1Μια πρωτιά μας επιφυλάσσει και η Honda για την έκθεση του Παρισιού, αφού εκεί θα παρουσιάσει το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας, παγκοσμίως.

 

Πρόκειται για την υβριδική έκδοση του Honda Jazz που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία που γνωρίσαμε και στο Insight.

Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο προέρχεται από το γνωστό μας Insight. Έτσι στο υβριδικό Jazz θα δούμε τον κινητήρα 1,3 λίτρων τεχνολογίας i-VTEC, που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας CVT απείρων σχέσεων, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ θα βρίσκεται μεταξύ των δύο. Τα τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όμως όπως τουλάχιστον λέει η Honda δεν θα παρεκκλίνουν αρκετά από αυτά του Insight (98 ίπποι, κατανάλωση 4,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα και ρύποι CO2 στα 101 γρ./χιλιόμετρο).
Η έκδοση αυτή θα διαφοροποιείται ελαφρώς και στον αισθητικό τομέα, αφού θα έχει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με νέο γκρίλ εμπρός, διαφορετικά εμπρός φώτα, καθαρά κρύσταλλα στα πίσω φώτα, και λεπτομέρειες χρωμίου στο πίσω μέρος. Το υβριδικό Jazz θα διατίθεται με τη γνωστή γκάμα χρωμάτων, όμως αυτή θα εμπλουτιστεί με ακόμη μια απόχρωση, την μεταλλική: Lime Green. Εσωτερικά οι αλλαγές συνεχίζονται με το υβριδικό Jazz να έχει μονόχρωμο και πιο σκούρας απόχρωσης ταμπλό, ενώ θα μπορεί να εξοπλιστεί (για πρώτη φορά στην Ευρώπη), και με δερμάτινες επενδύσεις. Οι πωλήσεις του αυτοκινήτου θα αρχίσουν στην Αγγλία τους πρώτους μήνες του 2011.

http://www.autotriti.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr