Γιατί όλοι νομίζουν ότι ο Μπράντλεϊ Κούπερ και ο Ζακ Γαλιφανάκης ξελάσπωσαν τον Μπαράκ Ομπάμα;

10 Απριλίου 201414:00

Όχι, ο Μπράντλεϊ Κούπερ δεν έσωσε το πολύκροτο νομοσχέδιο του Προέδρου των Η.Π.Α. για το Obamacare, παρόλο που το Ίντερνετ για λίγες μέρες άφησε τον εαυτό του να παρασυρθεί από το διασκεδαστικό αυτό ενδεχόμενο.Πριν από λίγες μέρες, ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωνε, με μεγάλη ανακούφιση, ότι «Ο Αρμαγεδώνας δεν συνέβη» και τελικά 7 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες δήλωσαν συμμετοχή στο Affordable Care Act, ένα νέο κρατικό σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για το οποίο ο πρόεδρος των Η.Π.Α. πολεμά εδώ και μήνες τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Όμως, η μάχη ήταν δύσκολη, δεδομένου του πολέμου λάσπης που υπέστη το στρατόπεδο του Ομπάμα από τα διάφορα λόμπι των ασφαλιστικών εταιρειών, και η αποτυχία ήταν μια πολύ ρεαλιστική πιθανότητα για αρκετό καιρό.

Και επειδή η επιβεβαίωση φημών και η απόρριψη αναληθών στοιχείων δεν εμποδίζει ποτέ την εξάπλωση μιας καλής ιστορίας, για αρκετές μέρες τώρα ο Μπράντλεϊ Κούπερ θεωρείται – λανθασμένα – ο ήρωας που παρενέβη την τελευταία στιγμή και άλλαξε τα δεδομένα.

Σύμφωνα με την διασκεδαστική (αν ήταν αληθινή) ιστορία, ο Κούπερ πληροφορήθηκε για την ανησυχητικά αργή πρόοδο της καμπάνιας Obamacare στις 11 Φεβρουαρίου, όταν βρέθηκε στον Λευκό Οίκο για επίσημο δείπνο, με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Εκεί μίλησε με την σύμβουλο του Ομπάμα, Βάλερι Τζάρετ, και της πρότεινε ο Αμερικανός Πρόεδρος να εμφανιστεί στην διαδικτυακή σειρά κωμικών σκετς «Between Two Ferns», με παρουσιαστή τον Ζακ Γαλιφιανάκης, στον οποίο και ο Κούπερ τηλεφώνησε επιτόπου. Η Τζάρετ ανέλαβε να πείσει τον Ομπάμα και, έναν μήνα αργότερα, ο Πρόεδρος καθόταν απέναντι από τον Γαλιφιανάκης για το – ομολογουμένως εύστοχο – βίντεο, για να προωθήσει το Obamacare (και να προσβάλλει εμμέσως και ποικιλοτρόπως τον Γαλιφιανάκη).

Ο Μπαράκ Ομπάμα, καλεσμένος του Ζακ Γαλιφιανάκη
http://youtu.be/UnW3xkHxIEQ

Σύμφωνα με την ιστορία, η κίνηση στην ιστοσελίδα Healthcare.gov αυξήθηκε κατά 40%, με το σάιτ που φιλοξενεί το «Between Two Ferns», FunnyorDie, να είναι η νούμερο ένα πηγή επισκεπτών – συγκέντρωσε εξάλλου πάνω από 20 εκατομμύρια θεατές.

Όσοι όμως παρασύρθηκαν και υποστήριξαν ότι ο Κούπερ με τον Γαλιφιανάκη βοήθησαν τον Ομπάμα να σημειώσει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του (και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Υπουργός Υγείας, Καθλίν Σεμπέλιους, η οποία μίλησε για την «άνοδο Γαλιφιανάκη»), βιάστηκαν.

Πιο ψύχραιμοι αναλυτές δεν βλέπουν μεγάλη διαφορά στα στατιστικά τη μέρα που το βίντεο έγινε viral, και η ελαφρά άνοδος που σημειώθηκε, συνέχισε τις επόμενες μέρες μέχρι και την προθεσμία εγγραφής, που ήταν στις 31 Μαρτίου. Μάλιστα, η μεγαλύτερη άνοδος στα στατιστικά καταγράφηκε στο τέλος του μήνα – ο μόνος λόγος που οι εγγραφές αυξήθηκαν τότε είναι για τον αιώνιο λόγο: όλοι αφήνουν τα πάντα για την τελευταία στιγμή.

Πηγή : e-go.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr