Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το παγκόσμιο πρωτάθλημα της δημιουργικής βιομηχανίας

28 Αυγούστου 201319:30

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δημιουργικής βιομηχανίας (creative business cup) έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ελληνικές επιχειρήσεις.

Στον διαγωνισμό νέοι άλλα και έμπειροι επιχειρηματίες από τη Βραζιλία ως τη Μπουρκίνα Φάσο και από την Αυστραλία ως την Ισλανδία θα διαγωνιστούν πρώτα σε εθνικό επίπεδο, για να αναδειχθούν οι καλύτεροι από κάθε χώρα που θα αναμετρηθούν το Νοέμβριο στον τελικό της Κοπεγχάγης για τον τίτλο του καλύτερου επιχειρηματία της δημιουργικής βιομηχανίας.

Το Creative Business Cup στην Ελλάδα φέρνουν οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) με σκοπό την ανάδειξη του εθνικού νικητή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό.
Ακόμη, τα 10 επικρατέστερα επιχειρηματικά σχέδια που θα ξεχωρίσουν σε τοπικό επίπεδο θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν μπροστά σε ζωντανό κοινό και κριτές κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων των ID-GC στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας 2013 στην Αθήνα.

Τα βραβεία του παγκόσμιου τελικού περιλαμβάνουν ένα έπαθλο 50.000 δολάρια, ένα ταξίδι στο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας στη Μόσχα και ένα πρόγραμμα νεοφυών επιχειρήσεων στο SoftLayer Catalyst.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι του ελληνικού διαγωνισμού θα διεκδικήσουν έπαθλα 10.000 ευρώ, την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε μία θερμοκοιτίδα νέων επιχειρηματιών, δωρεάν υπηρεσίες καθοδήγησης, και πολλά ακόμα επιμέρους βραβεία.

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών για τον διαγωνισμό έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Τέλος, στις 8 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν οι νικητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό, καθώς και οι δέκα υποψήφιοι του εθνικού διαγωνισμού.

Πηγή : «Κέρδος» 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr