Για να αποκτήσεις σώμα για ρεσάλτο, ακολούθησε τις συμβουλές του Tom Hopper

24 Απριλίου 201412:19

Οταν ο Tom Hopper έφτασε στη Νότια Αφρική για να προετοιμαστεί για τα γυρίσματα του Black Sails, περίμενε πως προτεραιότητά του θα ήταν η εκγύμναση των κοιλιακών του – ένα καλοσχηματισμένο 6-pack αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το καστ μιας σειράς, γεμάτη από σκηνές δράσης. «Γι’ αυτό αισθάνθηκα έκπληξη όταν ο γυμναστής μας είπε πως δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο η εμφάνιση» λέει ο Hopper. «Φτάσαμε περιμένοντας να αποκτήσουμε φοβερή γράμμωση, αλλά αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα της προπόνησης, όχι ο μοναδικός σκοπός της».

Το βάρος έπεσε περισσότερο στην απόδοση, γιατί έπρεπε να χτίσει ένα στεγνό και λειτουργικό σώμα. Ετσι θα μπορούσε να σκαρφαλώνει σε σχοινιά και να εξολοθρεύει τους εχθρούς μόνο με το σπαθί του. «Κάναμε πολλές ασκήσεις με βάρη, αλλά οι περισσότερες προπονήσεις μας περιλάμβαναν κυκλικά προγράμματα» λέει ο ίδιος. «Για λίγο καιρό ζούσα σ’ έναν κόσμο γεμάτο burpees και ρίψεις ιατρικής μπάλας».

Επίσης, χρειάστηκε να αναθεωρήσει το πρόγραμμα διατροφής του. «Εκοψα τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη και τα αντικατέστησα με πρωτεΐνη και λαχανικά, ακολουθώντας μάλιστα μια περιοδική νηστεία» λέει ο Hopper, που εκείνη την περίοδο μπορούσε να τρώει στο διάστημα 10.00-20.00. «Δεν είναι εύκολο να ακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ένας άντρας με ύψος κοντά στα 2 μ. Παράγγελνα φαγητό κάθε 2-3 ώρες».

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, συντονίσου κάθε Δευτέρα βράδυ στις 9.00 στο Novacinema 1 ή στο Novacinema HD. Εκεί θα δεις ένα καστ γεμάτο από άντρες που θυμίζουν περισσότερο αθλητές, παρά τύπους που έχουν απλώς γυμνασμένο σώμα. «Αυτή η εμπειρία άλλαξε τον τρόπο που προσεγγίζω την προπόνησή μου» λέει ο ίδιος. «Το σώμα μου έχει γίνει πλέον περισσότερο λειτουργικό».
Δείτε αναλυτικά εδώ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr