Fujifilm-Real-3D-W3

Fujifilm Real 3D W3, Η 3D ψηφιακή φωτογραφική μηχανή… πάει διάστημα!

20 Ιουνίου 201210:00

Fujifilm-Real-3D-W3Η FinePix Real 3D W3 της Fujifilm βρίσκεται… στο διάστημα και συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS – International Space Station. Η μηχανή χρησιμοποιείται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA-European Space Agency) για να καταγράψει με ζωντάνια φωτογραφίες από τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα στον Διαστημικό Σταθμό.


Τον Αύγουστο του 2009 η Fujifilm παρουσίασε την FinePix Real 3D W1, την πρώτη παγκοσμίως φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα καταγραφής εικόνων 3D, οι οποίες μπορούν να προβληθούν στην ενσωματωμένη οθόνη LCD χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών – Glasses-Free 3D. H FinePix REAL 3D W1 χρησιμοποιήθηκε από την ESA στην αποστολή MagISStra το 2010.

Η περισσότερο πρόσφατη αναγνώριση της τεχνολογίας 3D της Fujifilm ήρθε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Real 3D W3 με το ρωσικό σκάφος Soyuz 29S (TMA-3M) έφτασε στον ISS για να αποθανατίσει ρεαλιστικές εικόνες από τις εργασίες των αστροναυτών στον διαστημικό σταθμό. Η αποστολή PromISSe στον ISS ολοκληρώθηκε τον Μάιο, αλλά η Real 3D W3 θα παραμείνει στον ISS για να συνεχίσει να καταγράφει εικόνες για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Πηγή : techblog.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr