Φοράς κόκκινα; τότε δείχνεις διαθέσιμη για σεξ!

13 Ιουλίου 201410:09

Θυμάσαι τη «γυναικάρα με τα κόκκινα» Κέλι Λε Μπροκ στην ομώνυμη ταινία της δεκαετίας του ’80, που είχε τρελάνει το Τζιν Γουάιλντερ; Ομολογουμένως η ομορφιά της ήταν εκπληκτική, αλλά το γεγονός ότι η «γυναικάρα» φορούσε «κόκκινα» μάλλον τελικά δεν ήταν τυχαίο. Το κόκκινο χρώμα του πάθους, είναι απ’ ότι φαίνεται αυτό που δίνει το «πράσινο» φως στο φλερτ, αφού εκλαμβάνεται σαν ένδειξη δήλωσης ερωτικής διαθεσιμότητας!

Έρευνες που είχαν γίνει στο παρελθόν, είχαν δείξει ότι οι άντρες έχουν την τάση να πιστεύουν ότι οι γυναίκες που φορούν κόκκινα χρώματα είναι περισσότερο ελκυστικές σεξουαλικά. Τώρα, νέες μελέτες επισημαίνουν ότι το μήνυμα αυτό δεν περνάει μόνο στο ανδρικό υποσυνείδητο, αλλά και στο γυναικείο!

«Τα αποτελέσματα των ερευνών μας δείχνουν ότι οι γυναίκες ερμηνεύουν -και συμπεριφέρονται- στο κόκκινο χρώμα των ρούχων άλλων γυναικών σαν οι τελευταίες να “διαφημίζουν” ότι είναι θετικές στο ενδεχόμενο μιας σεξουαλικής επαφής» αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, ψυχολόγος Άνταμ Πάζντα, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin.

«Τα αποτελέσματα των ερευνών μας δείχνουν ότι οι γυναίκες ερμηνεύουν -και συμπεριφέρονται- στο κόκκινο χρώμα των ρούχων άλλων γυναικών σαν οι τελευταίες να “διαφημίζουν” ότι είναι θετικές στο ενδεχόμενο μιας σεξουαλικής επαφής»
Ο Πάζντα και οι συνάδελφοι του περιγράφουν τρία πειράματα που διεξήχθησαν σε δύο διαφορετικές ηπείρους, από τα οποία προκύπτει ότι το κόκκινο χρώμα ενεργοποιεί διάφορα «σήματα». Στην πρώτη έρευνα, 196 γυναίκες που επελέγησαν μέσω διαδικτύου, είδαν φωτογραφίες από μια «συμπαθητική γυναίκα λίγο πριν τα 30». Οι μισές γυναίκες την είδαν να φοράει ένα λευκό φόρεμα, ενώ οι άλλες μισές είδαν την ίδια ακριβώς φωτογραφία, μόνο που σ’ εκείνη, το φόρεμα είχε κόκκινο χρώμα. Στη συνέχεια, όλες απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων όπως «αν το άτομο αυτό ενδιαφέρεται για σεξ». Η φωτογραφία της γυναίκας με το κόκκινο φόρεμα συγκέντρωσε τις περισσότερες απαντήσεις πως «δείχνει πιο δεκτική σεξουαλικά».

Σε άλλο πείραμα που πραγματοποίησαν δύο πανεπιστήμια στη Σλοβακία, 143 γυναίκες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν -βλέποντας τη φωτογραφία μιας νέας γυναίκας με κόκκινη και πράσινη μπλούζα- το ενδιαφέρον της για σεξ, αλλά και ν’ απαντήσουν «πόσο πιθανό θα ήταν να γνωρίσουν αυτό το πρόσωπο στον σύντροφο τους». Όσες γυναίκες είδαν τη φωτογραφία με την κόκκινη μπλούζα αξιολόγησαν τη γυναίκα ως «πιο σεξουαλικά δεκτική» ενώ δήλωσαν ότι «θα απομάκρυναν τον σύντροφο τους από τη γυναίκα με τα κόκκινα», όπως ανέφεραν οι ερευνητές.

Οι επιστήμονες βέβαια τονίζουν ότι «δεν στέλνουν όλες οι γυναίκες που φορούν κόκκινα σήμα ότι είναι διαθέσιμες ερωτικά» γι’ αυτό και όσες δεν έχουν τέτοια πρόθεση είναι μάλλον σκόπιμο να εξετάσουν πώς οι ενδυματολογικές τους επιλογές ερμηνεύονται είτε από τους άντρες είτε από τις γυναίκες.

Γι αυτό, αν κάποιος συνάδελφος στο γραφείο σου σκάει χαμόγελο από το πουθενά ή κάποια γυναίκα σε κοιτάει πολύ επίμονα, θυμήσου το χρώμα των ρούχων σου ή το χρώμα των νυχιών σου. Χωρίς να κοκκινίσεις, σκέψου ότι μπορεί να στέλνεις κάποιο μήνυμα χωρίς καν να το καταλαβαίνεις!

www.thetoc.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr