Ευρωπαϊκή πρωτιά για το Ελ.Βενιζέλος για τις περιβαλλοντικές δράσεις

12 Ιουνίου 201322:30

Για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του και για τη δράση του σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, βραβεύθηκε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών από το Συμβούλιο Αεροδρομίων της Ευρώπης (Airports Council International – Europe), στο ετήσιο συνέδριο του Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Στο πλαίσιο των 9ων «ACI Europe Best Airport Awards», η βράβευση «Eco-Innovation Award 2013» συνιστά σημαντική αναγνώριση του αεροδρομίου της Αθήνας ως πρωτοπόρου σε ένα ακόμη σημαντικό τομέα των δραστηριοτήτων του.

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας αλλά και για το κλάδο των αερομεταφορών, η φετινή βράβευση αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αντικατοπτρίζει τη διαρκή προσπάθεια του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεών του πέρα και πάνω από τις τυπικές δεσμεύσεις που επιβάλλει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σημείωσε υψηλές επιδόσεις σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στην αποτελεσματική διαχείριση των εκπομπών άνθρακα αλλά και στην ευαισθητοποίηση και δέσμευση του συνόλου των φορέων και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο.

Μερικές μόνο από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του ΔΑΑ είναι: α)η κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 8.05 MWp, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία εγκατάσταση σε αεροδρόμιο παγκοσμίως, β) η εφαρμογή σειράς μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας, που έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητες που βρίσκονται υπό τον άμεσο έλεγχό του – κατά 25% έως το 2020 σε σχέση με το 2005 και γ) η υλοποίηση δράσεων, η εκστρατεία ενημέρωσης αλλά και η παροχή οικονομικών κινήτρων για την ανακύκλωση υλικών και απορριμμάτων που οδήγησε στο εντυπωσιακό «άλμα» στην ανακύκλωση των απορριμμάτων που παράγονται στους χώρους του αεροδρομίου – από 3% το 2001, σε 53% το 2012.

Πηγή : ypodomes.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr