Ετσι τέλειωνε κανονικά η ταινία Pretty Woman – Γιατί άλλαξαν το φινάλε την τελευταία στιγμή

30 Οκτωβρίου 201409:54

Μπορεί κάποιοι φανατικοί φίλοι της ταινίας Pretty Woman να σοκαριστούν (;) όμως τώρα αποκαλύπτεται ότι η περίφημη ταινία παραλίγο να τελειώνει με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Παραλίγο να μην έχει happy end!


Aυτή η … μικρή διαφορά ίσως να μην είχε κάνει την ταινία εμβληματική του Χόλιγουντ, να μην είχε επιτρέψει στην Τζούλια Ρόμπερτς να κάνει τη σπουδαία καριέρα που έκανε. Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο ο έρωτας της Βίβιαν και του Εντουαρντ θα τέλειωνε εντελώς διαφορετικά. Ο Έντουαρντ θα έφευγε για τη Νέα Υόρκη για χάρη της συντρόφου του και η Βίβιαν θα επέστρεφε στην πορνεία πετώντας στα σκουπίδια τα 3.000 δολάρια που της είχε δώσει ως αμοιβή ο Εντουαρντ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν «3.000»!


Η ίδια η Τζούλια Ρόμπερτς το είχε χαρακτηρίσει αυτό το φινάλε ως «μια πραγματικά σκοτεινή, καταθλιπτική, απαίσια ιστορία δύο φρικτών ανθρώπων. Ο ρόλος μου θα ήταν μιας γυναίκας εθισμένης στα ναρκωτικά, κακού χαρακτήρα, ευέξαπτης, φωνακλού, κακοδιάθετης ενώ ο Eντουαρντ θα ήταν ένας πολύ πλούσιος, όμορφος, φρικτός άνθρωπος.»


Αν και το αρχικό σενάριο άρεσε στους παραγωγούς του Χόλιγουντ, το φινάλε έπρεπε να αλλάξει. Ετσι επελέγη η λογική της ιστορίας της Σταχτοπούτας, ενώ αφαιρέθηκε από το σενάριο κάθε αναφορά σε ναρκωτικά και στη φιλενάδα του Εντουαρντ που τον περίμενε στη Νέα Υόρκη.

Πηγή:www.iefimerida.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr