Έπιπλα κουζίνας

4 Αυγούστου 202020:00

Οι χώροι του σπιτιού είναι εκείνοι που διαμορφώνουν την λειτουργικότητα μέσα στο σπίτι και η αξιοποίηση των χώρων αυτών πρέπει με βάση την σωστή τοποθέτηση των επίπλων να συντελούν στην αρμονική αλληλουχία των χώρων και στη λειτουργικότητα.

Ένας σημαντικός χώρος που χρειάζεται σωστή διαρρύθμιση είναι ο χώρος της κουζίνας. Τα έπιπλα κουζίνας που θα τοποθετηθούν θα πρέπει να είναι κομψά και συνάμα λειτουργικά. Αν θέλετε ένα στυλ του μοντέρνου αγροκτήματος στην κουζίνα σας δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε μερικά καλαθάκια στο κενό πάνω από τα ντουλάπια. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε διάφορα αντικείμενα στα καλαθάκια. Ακόμα μια άλλη περίπτωση καλού design είναι να διακοσμήσετε πάνω στο κενό από τα έπιπλα κουζίνας πορσελάνινες διακοσμητικά πιάτα, πιατέλες, βάζα και κανάτες που έχουν διακοσμητική χρήση. Στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους η παρουσία φυτού δίνει μια φρεσκάδα και ανανέωση στο χώρο της κουζίνας σας. Έτσι δεδομένης της δυσπρόσιτης θέσης του χώρου, μπορεί να είναι καλύτερα να τοποθετήσεις μερικά τεχνητά φυτά στην κορυφή, δεδομένου ότι το πότισμα τους μπορεί να σε δυσκολέψει αρκετά.

Για τα έπιπλα κουζίνας, όταν υπάρχει έλλειψη χώρου σε μια κουζίνα, μερικοί χρησιμοποιούν ακόμα και το φούρνο τους για αποθήκευση –  ειδικά αν δεν ασχολούνται και ιδιαίτερα με την μαγειρική! Αν όμως μαγειρεύεις και πρέπει να ανάβεις τακτικά τον φούρνο σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κενό πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας σου ως επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, για τα μαγειρικά σκεύη που δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά. Για  να προστεθεί ένας αέρας αγροικίας στην κουζίνας σου, τοποθέτησε ξύλινα κουτιά ή καφάσια στο κενό πάνω από τα ντουλάπια. Μπορείς επίσης να τα χρησιμοποιήσεις για αποθήκευση, ή απλά να τα χρησιμοποιήσεις για καθαρά διακοσμητική χρήση.

Μια πανέμορφη και πρωτότυπη ιδέα που ταιριάζει τέλεια στον χώρο πάνω από τα ντουλάπια. Σκέψου την δική σου φράση για αυτοκόλλητο τοίχου και φτιάξτην με σχετικά μικρό κόστος ή βρες έτοιμες ιδέες για αυτοκόλλητα τοίχου κουζίνας και αυτοκόλλητες φράσεις! Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις την φράση που θέλεις σε πινακάκια σε καμβά και να τα βάλεις πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας! Τέλος θα μπορούσατε να φτιάξετε πινακάκια  γράμματα με απομίμηση ξύλου που ταιριάζουν απόλυτα στην κουζίνα σου. Τέλος μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό από αυτά που σας προτείνουμε ή καλύτερα δημιουργήστε έναν συνδυασμό ιδεών και αντικειμένων που θα ταιριάξει τέλεια με την αισθητική της κουζίνας σας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr