“Φωτιά” για την απομάκρυνση του αποκριάτικου διάκοσμου αύριο, “έκρηξη” κρουσμάτων Covid-19 καθημερινά στο νοσοκομείο Ξάνθης

13 Απριλίου 202110:23

“Φωτιά” θα πάρουν τα συνεργεία του Δήμου Ξάνθης αύριο Τετάρτη στις 8 πμ με 1 μμ κατά μήκος της 28ης Οκτωβρίου από την Πλ. Ελευθερίας έως την κεντρική πλατεία, όπου και θα διακοπεί η κυκλοφορία για την απομάκρυνση του αποκριάτικου διάκοσμου της πόλης, που φέτος έμελλε να κρατήσει ζωντανή την καρναβαλική παράδοση στην Ξάνθη με διαφορετικό τρόπο.

Βέβαια, όπως θυμάται η Ελλάδα ολόκληρη, κάποιοι πιο παρορμητικοί -κυρίως νέοι και πολλοί χωρίς μάσκες- κατάφεραν να προκαλέσουν εκείνη την περίοδο ανησυχία στο σύνολο του τοπικού πληθυσμού με τις εικόνες υπερσυνωστισμού που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης την παραμονή της Κυριακής της Αποκριάς.

Τότε, πέρα από την ανησυχία σε βαθμό πανικού και την δημόσια συζήτηση που δημιουργήθηκε για το εάν οι συμμετέχοντες πολίτες στο σκηνικό ενθαρρύνθηκαν από ενέργειες άλλων, με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη να επικοινωνεί σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας την θέση του ιδίου ως επικεφαλής του Δήμου Ξάνθης ότι δεν έχει καμία ηθική ή άλλη εμπλοκή η διοίκηση του Δήμου αφού -κατά δήλωση του ίδιου- ήταν μια αυθόρμητη εκδήλωση, καλλιεργήθηκε και μια ανησυχία για το εάν το επόμενο διάστημα θα εμφανίζονταν περιστατικά Covid-19 στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με αφορμή τον εμβολιασμό του ενάντια στον Covid-19, ο Βουλευτής Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν ανέφερε πως κατά την συνάντησή του την ίδια ημέρα με την διοίκηση του νοσοκομείου πληροφορήθηκε πως παρατηρείται καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων στην Ξάνθη, που βέβαια, κανείς δεν μπορεί να συνδέσει αποκλειστικά με τον αποτρόπαιο φαινόμενο συνωστισμού την παραμονή της Αποκριάς στην κεντρική πλατεία αλλά σίγουρα ούτε και να αποκλείσει, ειδικά μάλιστα όταν η αύξηση των κρουσμάτων είναι εντός του χρονικού διαστήματος επώασης του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό και διάδοσής του, εάν δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης. 

Πάντως, οι πλέον επιστημονικά ειδικοί του θέματος κατέκριναν το συμβάν με τον πιο δυναμικό τρόπο. Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος χαρακτήρισε “υγειονομική βόμβα” τo αποκριάτικο πάρτι στην Ξάνθη εν μέσω κορωνοϊού, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν επετεύχθη ο στόχος του αυστηρού lockdown. “Είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Πολλοί δεν θα φορούν μάσκα. Προφανώς η Θράκη που δεν είχε πρόβλημα, θα δείτε ότι θα αρχίσει μέσα σε 10-15 μέρες να έχει” είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος στον ΣΚΑΙ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr