Ενημερωτική ημερίδα στα πλαίσια του έργου για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Εθνικό Πάρκο ΑΜΑΘ»

3 Ιουνίου 201323:55

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη του τουρισμού στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» την 31η Μάιου  στο Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας Ισμαρίδας. 

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου Ένωση «Δ.ΤΣΙΑΡΑΣ – Δ.ΠΑΛΑΣΚΑΣ», με σκοπό την συγκέντρωση και ενημέρωση των τοπικών φορέων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εντός του ΕΠ ΑΜΑΘ αλλά και την ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη προσέλκυση και διαχείριση των επισκεπτών.

Η ημερίδα άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου ΔΣ του Φ.Δ. κ. Δρ. Μάνου Κουτράκη και την παρουσίαση του έργου του Φ.Δ. από την Διευθύντρια κα. Δέσποινα Μιχαηλίδου. Από τους αναδόχους ο κ. Τσιάρας παρουσίασε την ομάδα έργου, ο Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου Δρ. Γκατζογιάννης ανέπτυξε το θεσμικό καθεστώς που διέπει τις προστατευόμενες περιοχές, ο Δρ.Νίκος Νικήσιανης παρουσίασε τα σημεία ενδιαφέροντος του Εθνικού Πάρκου ΑΜΑΘ και τέλος η κα. Μελίνα Κουραντίδου παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στην περιοχή.

Κατά το δεύτερο μέρος της ημερίδας ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συζήτηση που ακολούθησε με τους παρευρισκόμενους, και κατά το οποίο τέθηκαν ερωτήματα, παρατηρήσεις αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα αναπτυχθεί ο Τουρισμός στην περιοχή μας χωρίς να αλλοιώσουμε την μοναδικότητα του τοπίου.

Την ημερίδα έκλεισε ο ανάδοχος του έργου, κ. Τσιάρας, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες, ενημέρωσε πως όσα ακούστηκαν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στη διαδικασία της διαβούλευσης για την εκπόνηση του έργου ανάπτυξης του τουρισμού και διαχείρισης επισκεπτών.

*Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του έργου στη δ/νση http://fd-nestosvistonis.gr/fd/ecotourism/ , όπου μπορούν να βρουν σχετικό υλικό και να ενημερώνονται για την πορεία εξέλιξης του έργου, καθώς και να αποστέλλουν τις παρατηρήσεις τους και τα σχόλιά τους στο email: mkourantidou@gmail.com.

hmerida-epamath-31-5-13-2 hmerida-epamath-31-5-13-3

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr