Ένα ξεχωριστό εγκώμιο στην ψηλή κάλτσα

6 Ιανουαρίου 201420:17

Οι κάλτσες είναι το αξεσουάρ στο οποίο οι άνδρες, ειδικά οι Έλληνες, αφιερώνουμε τον λιγότερο χρόνο. Στην καλύτερη περίπτωση τις θεωρούμε κάτι ουδέτερο και απαρατήρητο, και τις φυλάμε στο ίδιο συρτάρι με τα εσώρουχα. Στη χειρότερη, ψάχνουμε στα άπλυτα για δύο τεμάχια του ίδιου χρώματος, λίγο πριν φορέσουμε τα αθλητικά μας και βγούμε από την πόρτα.

Πιθανόν να έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζει να δώσουμε έμφαση, ή έστω σημασία, σε κάτι που δεν φαίνεται όταν στεκόμαστε, ή προβάλλει ελάχιστα όταν είμαστε καθισμένοι. Όμως η κάλτσα μπορεί να δράσει καταλυτικά στον καθημερινό συνδυασμό των ρούχων που φοράμε. Φέρτε στο μυαλό σας, για παράδειγμα, μια σκουροπράσινη κάλτσα πάνω από ένα πατιναρισμένο καφέ παπούτσι και μέσα από ένα στενό τζην: Αυτόματα ζωντανεύει το «βαρετό» ανσάμπλ του μπλε σακακιού με το γαλάζιο πουκάμισο στον… επάνω όροφο.

“Οι ψηλές κάλτσες θεωρούνταν αναφανδόν κάτι περιττό, αν όχι και επιτηδευμένο. Αυτό σήμερα αλλάζει”.

Αρκεί η κάλτσα αυτή να είναι ψηλή. Να μην ξεπροβάλει δηλαδή λευκό – λευκό το δέρμα, με τη μαύρη τριχούλα μετά συγχωρήσεως, κάπου ανάμεσα στον αστράγαλο και στο μπατζάκι. Θα συμφωνήσω ότι είναι ακόμα χειρότερο να είναι τόσο μακρύ το παντελόνι (όπως –Θεός φυλάξοι– το μανίκι του σακακιού) ώστε να σουρώνει πάνω από το παπούτσι, και να σέρνεται στη φτέρνα. Αν όμως κι εσείς αγαπάτε τα στενά, κοντά παντελόνια και φτάνετε στο σημείο να γυρίσετε τα μπατζάκια σας για τον ιερό αυτό σκοπό, διαβάστε παρακάτω.

Για τους εστέτ που ντύνονται με καλοραμμένα κοστούμια και προσεγμένα αξεσουάρ: Οι ψηλές κάλτσες που έχουν το διπλάσιο νήμα από τις συνηθισμένες είναι σαν τα μανικετόκουμπα που φέρουν την όποια πέτρα είς διπλούν (από τις δυο πλευρές της μανσέτας, χωρίς κλιπ). Ή σαν τις αφοδράριστες γραβάτες που απαιτούν το διπλάσιο ύφασμα για να αναδιπλωθούν (7fold) σε ένα κομψό και σταθερό πολύπτυχο. Τι κοινό έχουν τα παραδείγματα αυτά; Είναι μυστικά που προδίδουν αυθεντική αίσθηση του στυλ. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ποιο κουμπί να κουμπώσουν στο σακάκι ή πώς να δέσουν τη γραβάτα. Οι παραπάνω λεπτομέρειες όμως είναι γνώση που μοιράζονται και εκτιμούν μονάχα λίγοι.

Αυτά ως προς το smart ντύσιμο. Διότι στο casual ντύσιμο οι ψηλές κάλτσες θεωρούνταν αναφανδόν κάτι περιττό, αν όχι και επιτηδευμένο. Αυτό σήμερα αλλάζει. Όσο κονταίνουν τα παντελόνια –και τη δεκαετία που διανύουμε κονταίνουν διαρκώς– οφείλουν να μακραίνουν οι κάλτσες. Είδα με χαρά ότι η Calzedonia, ηγέτιδα μάρκα στην καλτσοποιΐα, προωθεί την ψηλή κάλτσα. Δεν είναι μόνο η ιταλική κληρονομιά της εταιρείας που αντανακλάται στην επιλογή αυτή. Μέσω της ποικιλίας που έχει στα σχέδια και στην ύφανση (μέχρι cashmere blend), αλλά και χάρη στο ευρύ δίκτυό της, μπορεί να επιτελέσει… κοινωνικό έργο, εκπαιδεύοντας το κοινό στο ευγενές άθλημα για το οποίο συζητάμε.

Το πάλαι ποτέ, πριν επινοηθεί το λάστιχο στα ρούχα, οι κύριοι ήταν υποχρεωμένοι να φορούν κάλτσες με καλτσοδέτα. Οι ελαστικές κάλτσες που φτάνουν ως τη μέση του ποδιού μάς απάλλαξαν για μερικές δεκαετίες από την υποχρέωση αυτή. Εμείς σήμερα εισηγούμαστε την επάνοδο της ψηλής ελαστικής κάλτσας, ου μην αλλά και της καλτσοδέτας, αν το λέει η καρδιά σας.

Οι ψηλές κάλτσες κρύβουν το γυμνό πόδι, κάνουν τη γάμπα να φαίνεται πιο λεπτή, το παπούτσι ελαφρύτερο και το παντελόνι πιο κομψό. Επίσης επιτρέπουν στον Άι Βασίλη να τις γεμίσει με τα διπλάσια δώρα. Και είναι σέξι όταν τις δανείζεται εκείνη.

Πηγή : Andro.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr