Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τουρισμού για 90 νέους

23 Σεπτεμβρίου 201315:00

Αρχίζει τέλη Οκτωβρίου 2013 από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο το πρώτο Πρόγραμμα Διττής εκπαίδευσης «Mendi-Mentoring Dual International» στην Ελλάδα, το οποίο απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να εργαστούν στον τουριστικό κλάδο.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το οποίο δεν προβλέπει δίδακτρα, περιλαμβάνει τρεις κύκλους θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων για ξενοδοχοϋπαλλήλους, μάγειρες και επισιτιστές.

Όσοι συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα θα εκπαιδευθούν σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο επαγγελματικής εκπαίδευσης, συνδυάζοντας θεωρία και πρακτική εξάσκηση, με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, η οποία πραγματοποιείται σε εταιρίες υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας. Η θεωρητική εκπαίδευση θα γίνεται κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ενώ η πρακτική εκπαίδευση στις επιχειρήσεις/ξενοδοχεία το καλοκαίρι.

Η θεωρητική εκπαίδευση για ξενοδοχοϋπαλλήλους και μάγειρες θα πραγματοποιείται στην Αθήνα, ενώ για επισιτιστές στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το πρόγραμμα προβλέπει συνολικά 90 θέσεις μαθητείας, 30 ανά ειδικότητα, έχει διάρκεια τρία χρόνια και απευθύνεται σε απόφοιτους λυκείου έως 20 ετών. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τις επιχειρήσεις κατόπιν προσωπικού ραντεβού. Η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα λήξει στις 4 Οκτωβρίου 2013.

Μετά την εκπαίδευση και επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις, στους νέους επαγγελματίες θα αποδοθεί αναγνωρισμένο πτυχίο από τη Γερμανία, ενώ οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης, που θα διαρκεί 6 με 7 μήνες, θα λαμβάνουν τις απολαβές που προβλέπει ο νόμος.

Ο πρώτος χρόνος του κάθε προγράμματος προβλέπει 320 ώρες μαθημάτων ειδικότητας και ο δεύτερος και τρίτος από 280 ώρες.
Ας σημειωθεί ότι εκτός της Γερμανίας -πλέον και της Ελλάδας- το διττό σύστημα εκπαίδευσης λειτουργεί ήδη και σε άλλες χώρες της κεντρικής, αλλά και της νότιας Ευρώπης, όπως στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να αποτελέσει η διττή εκπαίδευση μία πρόσθετη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη, αλλά και ένα αποτελεσματικό εφόδιο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Η καθιέρωση του Προγράμματος εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου να συμμετάσχει στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, με σκοπό η Διττή Εκπαίδευση να αναγνωριστεί και από το Ελληνικό κράτος.

Πηγή : fpress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr