Αποτελέσματα Πανελληνίων: Πώς να τα διαχειριστείτε

23 Ιουλίου 202118:23

Οι Πανελλήνιες είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος στις ζωές των εφήβων. Πέρα από το βάρος του διαβάσματος, οι έφηβοι πρέπει να αντιμετωπίσουν και το άγχος του να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους μετέπειτα, ώστε να διαλέξουν και το πανεπιστήμιο που θα τους οδηγήσει εκεί που θέλουν να φτάσουν. Είναι λογικό να έχετε και εσείς το ίδιο – ή ίσως και περισσότερο – άγχος με εκείνους. Μπορεί, λοιπόν, να αναρωτιέστε πώς θα καταφέρετε να παραμείνετε ήρεμοι την ημέρα των αποτελεσμάτων.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσετε αυτήν τη δύσκολη στιγμή μαζί με το παιδί σας.

  1. Συζητήστε από πριν

Ακόμη και μερικές μέρες νωρίτερα από την ημέρα των αποτελεσμάτων ή και ένα βράδυ πριν, είναι καλό να συζητήσετε με τον έφηβο. Να ακούσετε τις ανησυχίες του και να μάθετε πώς θα το διαχειριστεί αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περίμενε. Αν κάνετε ειλικρινείς διαλόγους μεταξύ σας, θα ωθήσετε και τον έφηβο να σας μιλήσει ανοιχτά.

  1. Προετοιμαστείτε για κάθε περίπτωση

Στην καλύτερη περίπτωση, το παιδί σας θα έχει περάσει στη σχολή που ήθελε. Αλλά είναι σημαντικό να έχετε προετοιμαστεί και για ένα όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα. Μπορείτε να βρείτε από νωρίς εναλλακτικές λύσεις και άλλες σχολές που μπορεί να του κινήσουν το ενδιαφέρον. Το πιο σημαντικό είναι εκείνην τη στιγμή να μην δείξετε την απογοήτευση που μπορεί να νιώθετε. Αν εσείς στεναχωρηθείτε με το αποτέλεσμα, φανταστείτε πώς θα νιώσει ο έφηβος.

  1. Εξηγήστε του πως δεν πειράζει

Είναι σημαντικό να καταλάβει πως αυτά τα αποτελέσματα δεν θα καθορίσουν τη ζωή του. Ούτε μπορούν να αναιρέσουν όλη την προσπάθεια και το διάβασμα που έκανε ή τις γνώσεις που απέκτησε. Από μόνη της η διαδικασία της προετοιμασίας του έχει δώσει σημαντικά εφόδια. Και πρέπει να καταλάβει πως θα συνεχίσει να εξελίσσεται από εδώ και πέρα.

  1. Δώστε του χώρο

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο έφηβος να χρειάζεται το χώρο του και να μην θέλει να πάτε μαζί για να δείτε τα αποτελέσματα. Αφήστε τον να πάει με τους φίλους του, αν αυτό τον κάνει να νιώθει πιο άνετα.

Extra tip: Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε τον έφηβο να δει πρώτος τα αποτελέσματά του και να μην τα συγκρίνετε με οποιουδήποτε άλλου (ούτε εκείνος πρέπει να τα συγκρίνει, αλλά ούτε και εσείς). Συμπαρασταθείτε του ό,τι και αν γίνει.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη βοηθούν εδώ και χρόνια τους εφήβους να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες, αλλά και να διαχειριστούν το άγχος τους. Στηρίζουν τους μαθητές, τους βοηθούν να πετύχουν τους στόχους τους και να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν ψάχνετε φροντιστήρια στο Χαλάνδρι https://www.en-taksi.gr/frontistiria/xalandri/ για την προετοιμασία του παιδιού σας για τις Πανελλήνιες, τα φροντιστήρια ΕνΤάξη είναι μια επιλογή που θα σας εξυπηρετήσει απόλυτα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr