Διάσημοι Ευρωπαίοι σώζουν το Εrasmus

25 Μαΐου 201307:00

Διάσημοι Ευρωπαίοι, από Νομπελίστες μέχρι Ολυμπιονίκες, όπως ο οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης και η Ιταλίδα Ελίζα Ντι Φραντσίσκα,έδωσαν μάχη για να σώσουν το πρόγραμμα Erasmus και τα κατάφεραν.

Μετά τις πιέσεις που άσκησαν βρέθηκαν οι πόροι για να συνεχιστεί μία από τις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά τη δια βίου μάθηση και την κινητικότητα των φοιτητών.

Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 1987, έχει δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια φοιτητές απ’ όλες τις χώρες τις ΕΕ να σπουδάσουν για ένα χρόνο σε μια άλλη χώρα .

Μόνο κατά την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά έστειλε 270.000 νεαρούς Ευρωπαίους να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια άλλων χωρών.

Λόγω της λιτότητας και των περικοπών ωστόσο η χρηματοδότηση του προγράμματος περιορίστηκε σημαντικά, τόσο που ο προϋπολογισμός του για το 2012 παρουσίαζε έλλειμμα 90 εκατ. ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι 2,5 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2014-20 θα δοθούν για την εκπαίδευση και περίπου 1,5 δισ. από αυτά τα χρήματα αφορούν το Erasmus.

Πηγή:  newmoney.gr 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr