Δυσαρεσκεια Τζεμίλ Καπζά για τον Αη Βασίλη στις γιορτές των νηπιαγωγείων του Δήμου Μύκης

3 Ιανουαρίου 201608:18

Ο Τζεμήλ Καπζά  δήμαρχος του Δήμου Μύκης,  με επιστολή του προς τους αρμόδιους διαμαρτύρεται γιατί σε νηπιαγωγεία του Δήμου πραγματοποιήθηκαν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με «εμφάνιση» και του Άγιου Βασίλη. «Ο δήμος αποτελείται αμιγώς από μουσουλμάνους και αυτές οι πρωτοβουλίες θίγουν τη θρησκευτική μας ελευθερία», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του «ο Δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια». «Σεβόμαστε τις θρησκευτικές γιορτές των χριστιανών συμπολιτών μας χωρίς όμως να συμμετέχουμε σε αυτές. Επίσης η θρησκεία μας απαγορεύει την παρουσία και την επαφή με τον “Αϊ Βασίλη”», αναφέρει και συνεχίζει:

«Για τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διότι θίγουν τη θρησκευτική μας ελευθερία, δεν συμβάλλουν στον αλληλοσεβασμό και σας ζητάμε όπως ενεργήσατε τα δέοντα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις σε σχολεία του Δήμου μας».

«Ελπίζουμε ότι θα παρέμβετε για την αντιμετώπιση του ζητήματος με σκοπό να μην επαναληφθεί και προς αποφυγή περαιτέρω αντιδράσεων από τους συνδημότες μας», καταλήγει, ενώ αναφέρεται και στο αίτημα για δίγλωσσα νηπιαγωγεία.

193015g-epistoli

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr