Διαλειμματική νηστεία: Νέα μέθοδος για να κερδίζεις ενέργεια και να χάνεις εύκολα κιλά στη μέση ηλικία

9 Ιουλίου 201807:18

Έπαιζε ράγκμπι, αγαπούσε τα σπορ και δεν είχε ποτέ πρόβλημα στα 20 και στα 30 του χρόνια, διηγείται στην Telegraph ο 56χρονος σήμερα Βρετανός Φίλιπ Λόουερι
πατέρας του Μαξ Λόουερι, που είναι fitness σταρ στο Instagram ενώ παράλληλα, υποστηρίζει τη νέα μέθοδο αδυνατίσματος που αποκαλείται «Διαλειμματική νηστεία» ή «Περιοδική νηστεία» (Intermittent fasting).

 

Η Περιοδική νηστεία χωρίζει το καθημερινό 24ωρο σε δύο φάσεις, την φάση κατανάλωσης και την φάση της νηστείας. 

Φάση κατανάλωσης: Σε αυτή την φάση το άτομο είναι ελεύθερο να καταναλώσει όλες τις ημερήσιες θερμίδες και τα γεύματα και διαρκεί 9 – 6 ώρες ανάλογα με τις προτιμήσεις και το καθημερινό πρόγραμμα του καθενός.

 

Φάση νηστείας: Σε αυτή την φάση το άτομο δεν καταναλώνει τίποτα και διαρκεί από 15 – 18 ώρες εκ των οποίων οι περισσότερες θα αποτελούνται από τον βραδινό του ύπνο.

Ο Φίλιπ Λόουρι όταν έγινε 40 ετών άρχισε να παίρνει βάρος και κάποια στιγμή η ζυγαριά του έδειξε 117 κιλά. Παρόλο που με ύψος 1.95 δεν ανησύχησε ιδιαίτερα για τα επιπλέον κιλά, αισθανόταν ήδη αρκετά βαρύς, όπως ο ίδιος εξομολογείται. Τότε, ξεκίνησε να πηγαίνει δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στη δουλειά με το ποδήλατο και άρχισε διάφορες δίαιτες που συχνά τον έκαναν να αισθάνεται πεινασμένος. Εκείνη την περίοδο ο γιος του Μαξ άρχισε να ασχολείται με το Πρόγραμμα Δίαιτας 2 γευμάτων και τον πίεσε να το ακολουθήσει.

Ο 56χρονος άνδρας, που τώρα έχει βάρος 96 κιλά, άρχισε να τρέφεται με δύο γεύματα την ημέρα, πρωινό και βραδινό και όπως αναφέρει στην ουσία δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα στην διατροφή του αλλά άλλαξε η ώρα των γευμάτων του. «Έμεινα απλά κατάπληκτος από τα αποτελέσματα. Έχασα βάρος αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι τα επίπεδα της ενέργειας. Στην πραγματικότητα το μόνο μειονέκτημα είναι πως θα έπρεπε να έχω αυτή την ενέργεια στα 20, στα 30 και στα 40. Έχω αρχίσει να κάνω ακόμα και skydiving», δηλώνει ο Φίλιπ Λόουερι και προσθέτει πως επειδή ακολουθούσε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και πλούσια σε λιπαρά, χρειάστηκε μόνο μία εβδομάδα για να προσαρμοστεί στο ημερήσιο πρόγραμμα των δύο γευμάτων. Ένα άλλο άτομο, ίσως, θέλει περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να εφαρμόσει την περιοδική δίαιτα. Ενθουσιασμένος με τα κιλά που έχασε και την ενέργεια που νιώθει δηλώνει: «Έχω περισσότερη ενέργεια στα 56 από όση είχα στα 26»!

Ο γιος του Φίλιπ Λόουερι, Μαξ, ανακάλυψε τυχαία τα οφέλη της περιοδικής δίαιτας, όταν σε ηλικία 20 περίπου ετών ταξίδεψε στη Νότιο Αμερική και ήταν αναγκασμένος για οικονομικούς λόγους να τρώει καταναλώνει μόνο δύο γεύματα την ημέρα, ένα πλούσιο πρωινό και ένα εξίσου πλούσιο βραδινό. Όπως ο ίδιος δηλώνει έτσι ανακάλυψε πως ενώ κατανάλωνε τον ίδιο αριθμό θερμίδων είχε λιγότερο βάρος και περισσότερη ενέργεια.

Ο Μαξ Λόουερι, ως γνωστός personal trainer πλέον, αφήνει πίσω του τις παλιές μεθόδους δίαιτας που ήθελαν το πρωινό ως το κύριο γεύμα της ημέρας και πολλά συχνά και μικρά γεύματα για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

(πηγή: Πρώτο Θέμα)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr