Δεν είναι ποτέ αργά να «ξεκακομάθετε» το παιδί σας…

29 Ιανουαρίου 201613:10

Το παιδί σας ζητάει και απαιτεί όλο και περισσότερα πράγματα και συμπεριφέρεται άσχημα όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει.

Έρχεται λοιπόν η στιγμή που συνειδητοποιείτε πως πρέπει να »ξεκακομάθετε» το παιδί σας.Μην ανησυχείτε αν είναι ήδη αργά.

Υπάρχουν τρόποι αρκεί να προσπαθήσετε:

Αρχικά πρέπει να περιορίσετε τα υλικά αγαθά και να επικεντρωθείτε στις εμπειρίες.

Αν το παιδί σας ζητάει συνεχώς πράγματα όπως το πιο σύγχρονο παιχνίδι θα έπρεπε να κάνετε μια εναλλακτική δραστηριότητα για να του δώσετε  εμπειρίες.

Ταυτόχρονα ενισχύστε την ευγνωμοσύνη στα μικρά πράγματα. Τα παιδιά δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να είναι ευτυχισμένα. Χρειάζονται να περάσετε χρόνο σαν οικογένεια. Να πάτε μια επίσκεψη κάπου ή να πάτε σε ένα πάρκο.Πείτε πόσο ευγνώμονες είστε που περνάτε χρόνο σαν οικογένεια.Έτσι θα καταλάβουν τις μικρές χαρές της ζωής.

Επιστρατεύστε την διαπαιδαγώγηση. Η διαπαιδαγώγηση δεν έχει να κάνει μόνο με τιμωρίες. Έχει να κάνει και με την διδασκαλία. Μάθετέ τους να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και να ηρεμούν όταν δεν γίνεται αυτό που θέλουν.

 Βοηθήστε τους να καταλάβουν και πως αισθάνονται οι άλλοι .Πως θα αισθανόταν αν το χτυπούσε κάποιος όπως χτυπάει εκείνο τον αδερφό του; Πως θα αισθανόταν αν κάποιος δεν νοιαζόταν για τις ανάγκες του όπως κάνει εκείνο με τους  φίλους του ή τα αδέρφια του;

Τηρήστε τις συνέπειες. Αν συνεχώς «απειλείτε» το παιδί σας  για τιμωρία και ποτέ δεν την τηρείτε τότε το παιδί σας θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται άσχημα.Όσο δύσκολο και να σας είναι πρέπει να τηρείτε τις αποφάσεις σας και να υποστεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του.Με σωστό και όχι σκληρό τρόπο.

Κάντε το παιδί σας σύμμαχό σας και όχι εχθρό σας.Φροντίστε να φτιάξετε μια δυνατή σχέση με το παιδί σας με υπομονή και όχι συνεχείς φωνές και καυγάδες. Επειδή απλά δεν θα καταφέρετε τίποτα.

Τέλος θυμηθείτε ότι εσείς είστε ο ενήλικας. Εσείς θα παίρνετε τις αποφάσεις για το παιδί σας και όχι το παιδί σας.Η δουλειά σας δεν είναι να είναι μόνιμα ευχαριστημένο το παιδί σας αλλά να έχει μια ευτυχισμένη και σωστή παιδική ηλικία έτσι ώστε να γίνει ένας ώριμος μελλοντικός ενήλικας.

Ξεκινήστε από σήμερα.Ε; Είπαμε πως ποτέ δεν είναι αργά να «ξεκακομάθουμε» το παιδί μας…

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr