Παρουσιάστηκε το έργο CHORD

1 Ιουνίου 201007:10

CHORDΤην Παρασκευή 28 Μαΐου  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση του έργου CHORD: Πολιτιστική Κληρονομιά – Αξιοποίηση των ευκαιριών για την ανάπτυξη της υπαίθρου»

στο πλαίσιο της έκθεσης «ΘΡΑΚΗ 2010», στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με την παρουσία εκπροσώπων από πολιτιστικούς φορείς, γυναικείους συνεταιρισμούς καθώς επίσης και φορέων της αυτοδιοίκησης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάπτυξη των δράσεων και αναμενόμενων αποτελεσμάτων του έργου «CHORD». Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με τον χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΜ-Θ, κ. Κωνσταντίνου Καλούδη και την παρουσίαση του έργου από τον κ. Σοφοκλή Λαρίση, Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Μονάδας Γ΄ΕΔΑ ΠΑΜ-Θ και διαχειριστή του έργου. Ακολούθησε εισήγηση από τον κ. Γιώργο Σγούρο από την Διεύθυνση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της ΠΑΜ-Θ, όπου παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες δράσεις για την τουριστική προβολή της ΠΑΜ-Θ στο εσωτερικό και το εξωτερικό καθώς επίσης και οι δράσεις που προγραμματίζονται για το μέλλον. Η εκδήλωση έληξε με την εισήγηση του κ. Εμμανουήλ Ιωαννίδη, ερευνητή παραδοσιακού πολιτισμού, ο οποίος έδωσε έμφαση στην καταγραφή και την αξιοποίηση της παράδοσης (φορεσιά, τραγούδι, χορός, ήθη και έθιμα) για την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού. Την ημερίδα συντόνισε ο κ. Σπύρος Αρσενίου, σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως κ. Θεοδώρας Κόκλα, ο οποίος αρχικά έδωσε και την ταυτότητα του έργου.

Το «CHORD» έχει στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων πολιτιστικών υπηρεσιών και πρωτοβουλιών προώθησης, με σκοπό τη βελτίωση της ελκυστικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή της Μεσογείου μέσα από τη διακρατική συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών. Στο έργο συμμετέχουν φορείς από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του έργου στη διεύθυνση: www.chordmed.eu

K._Kaloudis_CHORD

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr