Υβριδικό Chopper από την Orange County

1 Μαρτίου 201022:00

ivridiko_tsopperΗ Orange County Choppers, σε συνεργασία με την Schneider Electric, κατασκεύασε ένα θεαματικό υβριδικό chopper.

Η μοτοσικλέτα κινείται από ένα κινητήρα V2 45ο, όπως των Harley, συνδυασμένο με ένα διπλό ηλεκτροκινητήρα. Φορτωμένη τεχνολογία και με 200 ίππους, αποτελεί σταθμό στην ιστορία των chopper, σύμφωνα με το mototriti.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κατασκευάζει μια υβριδική chopper (η πρώτη ήταν κατασκευασμένη για τη Siemens), αλλά αυτή είναι σίγουρα η πιο ολοκληρωμένη και η πιο τεχνολογικά εξελιγμένη πρότασή της. Η μοτοσικλέτα χρησιμοποιεί έναν τυπικό βενζινοκινητήρα με ενσωματωμένο ένα σύνολο δυο ηλεκτροκινητήρων. Η παραγόμενη ισχύς από τη λειτουργία του θερμικού και του ηλεκτρικού κινητήρα μαζί είναι 200 ίπποι.
O αναβάτης μπορεί να επιλέξει μέσω διακόπτη για τη διαθέσιμη ισχύ που θα έχει. Υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας βασισμένης μόνο στον θερμικό κινητήρα, ο οποίος παράγει 100 ίππους, όπως και η λειτουργία μόνο από το ηλεκτρικό συγκρότημα των δύο κινητήρων που παράγουν την ίδια συνολική ιπποδύναμη. Η αυτονομία της μοτοσικλέτας χρησιμοποιώντας μόνο τον ηλεκτροκινητήρα βρίσκεται στα περίπου 60χλμ.
Η μοτοσικλέτα εμφανισιακά είναι σαν μια οποιαδήποτε άλλη chopper, με συμβατικό βενζινοκινητήρα, κιβώτιο έξι ταχυτήτων και εμφάνιση κλασσικού chopper. Οι διαφορές εντοπίζονται στο πολυόργανο με οθόνη αφής υγρών κρυστάλλων, που είναι τοποθετημένο επάνω στο ρεζερβουάρ, πολυόργανο που ενημερώνει τον αναβάτη για τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα. Και αυτή δεν είναι η μόνη τεχνολογική εφαρμογή επάνω της. Αντί για καθρέπτες, υπάρχουν κάμερες εμπρός και πίσω, που προβάλλουν εικόνα στην οθόνη που προαναφέραμε. Το γκριπ του γκαζιού δεν έχει ντίζα, καθώς το σύστημα είναι fly-by-wire, ενώ πλέον στα πλαϊνά «σαμάρια» είναι τοποθετημένες οι μπαταρίες για τους ηλεκτροκινητήρες.
Το χρώμα της είναι το πράσινο του σμαραγδιού και η σχεδίασή της μοτοσικλέτας είναι αρκετά μοντέρνα, διατηρώντας ωστόσο τις κλασσικές γραμμές ενός γνήσιου chopper. Ένα ακόμη σπουδαίο βήμα για τη διάδοση της οικολογικής συνείδησης στις μετακινήσεις, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr