Μπρατισλάβα: Το μυστικό του Δούναβη

20 Φεβρουαρίου 201616:00

Ένα ταξίδι σε πολλές εποχές. Αυτό σου χαρίζει η Μπρατισλάβα. Καθώς κατηφορίζεις τα σκαλοπάτια για να χαθείς στα καλντερίμια της Παλιάς Πόλης, τηλεμεταφέρεσαι στις μεσαιωνικές της δόξες. Όσο φτάνεις στο Δούναβη, στη σκιά του Κάστρου της, παίρνεις μια γεύση από την αυτοκρατορική της αίγλη. Στην φουτουριστική γέφυρα που μοιάζει με UFO ταξιδεύεις… στο μέλλον του διαστήματος, και στις συνοικίες πέρα από το κέντρο νιώθεις τον παλμό της σοσιαλιστικής της εποχής, λίγο πριν καταφέρει τελικά να γίνει μια μοντέρνα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που ανεβάζει συνεχώς τις μετοχές της στον ταξιδιωτικό χάρτη της Γηραιάς Ηπείρου.

Η θέση της άλλωστε είναι το μεγάλο της ατού: Είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που βρίσκεται στα σύνορα τριών άλλων κρατών, και απέχει λιγότερο από μία ώρα από τη Βιέννη, δύο από την Βουδαπέστη και άλλες τόσες από την Πράγα. Στην αρχοντική αυτή γειτονιά του Δούναβη που ακροβατεί μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης, η Μπρατισλάβα καταφέρνει να ισορροπήσει αξιοθαύμαστα: Να κρατήσει τον αριστοκρατικό αέρα της Βιέννης χωρίς τα πλήθη της, τον ρομαντισμό της Βουδαπέστης χωρίς την τουριστική της άλωση και την αυθεντική σλοβακική της ομορφιά, διατηρώντας έναν ελαφρώς πιο low-budget χαρακτήρα από τις “γειτόνισσές” της.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr