Νέο Aprilia Dorsoduro 1200

24 Αυγούστου 201022:00

dorsoduroΗ έντονα φημολογούμενη υπερκυβισμένη έκδοση του Dorsoduro, επιβεβαιώθηκε με έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο και αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως στην έκθεση του Μιλάνου τον Νοέμβριο.

 

Χωρίς αλλαγές στη σχεδίαση, αλλά σίγουρα με βελτιωμένες επιδόσεις, χάρη στον V2 των 1200κ.εκ.

Τα…μαντάτα για τα νέα μοντέλα προέρχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από κατασκοπευτικές φωτογραφίες, «διαρροές» πληροφοριών μέσα από τις εταιρείες ή ακόμη και από υπονοούμενα σε δηλώσεις υψηλά ιστάμενων προσώπων. Ο τρόπος -ή μάλλον το ατυχές γεγονός- που επισημοποίησε το Dorsoduro 1200 όμως, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο. Πολύ απλά, η Aprilia «ανέβασε» στο ειδικό site για τους dealers της, το manual συντήρησης της μοτοσικλέτας! Αν αυτό δεν αποτελεί μια τρανταχτή απόδειξη για την πρόθεση της Arpilia να λανσάρει -και μάλιστα σύντομα- το μοντέλο στην αγορά, τότε δεν ξέρουμε τι άλλο χρειάζεται κανείς για να πειστεί.

Στο δια ταύτα τώρα, το Dorsoduro 1200 θα παράγεται σε δύο εκδόσεις, βασική και ABS, ενώ δεν φαίνεται να έχει δεχτεί σχεδιαστικές αλλαγές, ακολουθώντας τις γραμμές του 750. Επιπλέον πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από τους…dealers της Aprilia, είναι η ύπαρξη ενός πλήρως ρυθμιζόμενου USD πιρουνιού από τη Sachs και ενός επίσης πλήρως ρυθμιζόμενου αμορτισέρ piggy back, ενώ σε ότι αφορά στα φρένα, έχουν τοποθετηθεί δίσκοι διαμέτρου 320χλστ. μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες και μονός δίσκος 240χλστ. πίσω. Ο κινητήρας που θα στελεχώνει το νέο Dorsoduro, θα είναι ο νέος δικύλινδρος V της Aprilia, χωρητικότητας 1.197 κ.εκ., χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια πληροφορία για την απόδοση του.

Πληροφορίες δεν υπάρχουν επίσης για το αν το Dorsoduro 1200 θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικών χαρτογραφήσεων για τον κινητήρα (όπως το 750), ωστόσο το πιθανότερο είναι πως δεν θα απουσιάζει αυτή η τεχνολογική εφαρμογή, όπως μάλλον δεν θα απουσιάζει και το ride by wire γκάζι. Εν αναμονή λοιπόν για την επίσημη παρουσίαση του Dorsoduro 1200 στην EICMA τον Νοέμβριο. Μέχρι τότε βέβαια…όλο και κάτι θα μαθαίνουμε από τους dealers!

Οι διαθέσιμες μέχρι στιγμής φωτογραφίες δεν είναι και ότι καλύτερο βέβαια. Αποτελούνται από ένα σχεδιάγραμμα και μια κακής ποιότητας πλαϊνή οι οποίες ωστόσο είναι αρκετές για να διαπιστώσει κανείς τις ομοιότητες με το 750.

http://www.mototriti.gr


Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr