dimarxeio xanthis best 1

Αποκλίσεις στα οικονομικά στοιχεία που κατέθεσε ο Δήμος Ξάνθης. Διευκρινίσεις ζητά το ΥΠΟΙΚ.

25 Οκτωβρίου 201221:38

dimarxeio xanthis best 1Τυπικό χαρακτηρίζεται εκ πρώτης όψης, το πρόβλημα που προέκυψε με τα οικονομικά στοιχεία που υπέβαλε ο Δήμος της Ξάνθης και άλλοι 97 Δήμοι σε όλη τη χώρα, που παρουσιάζουν αποκλίσεις, μετά τις διασταυρώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο, μετά από διασταυρώσεις στα οικονομικά στοιχεία των ποσών που αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων -σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών- για φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης με τα ποσά που αφορά στις ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς τρίτους.

Το Υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους Δήμους να ελέξγουν τυχόν λάθη που έχουν γίνει κατά την υποβολή των στοιχείων, να δικαιολογηθεί ο λόγος των αποκλίσεων που παρατηρήθηκαν, και να υποβληθούν και πάλι στο Υπουργείο, διορθωμένα. Όπως διευκρινίζει το σχετικό έγγραφο που απεστάλη στο Δήμο, το Υπουργείο δικαιολογεί απόκλιση μέχρι 1% και ζητά προσεκτική καταχώρηση των στοιχείων στο εξής.

Η λίστα των 98 Δήμων περιέχει 4 Δήμους από την Περιφέρεια ΑΜΘ και αρκετούς Δήμους της Βόρειας Ελλάδας και της Πελοπονήσου.

Το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr