364_Myrodato_05

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας για την παραλιακή ζώνη

30 Μαΐου 201114:03

364_Myrodato_05Με δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ και στους Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Δήμο Ξάνθης, Δήμο Αβδήρων και Δήμο Τοπείρου, η ΟΕΒΕ αναφέρεται στα προβλήματα της παραλιακής ζώνης και ανάγκης επίλυσης του

«Η ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας  είναι πρώτιστο  καθήκον όλων μας: Διοίκησης, κοινωνίας, φορέων και γενικά των κατοίκων της.
Στην Περιφέρεια μας ο Νομό Ξάνθης υπολείπεται των άλλων παραλιακών Νομών στο θέμα ανάπτυξης και αξιοποίησης της παραλιακής ζώνησ.
Ενώ στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας υπάρχουν οργανωμένες  πλαζ, κάμπινγκ  και καταστήματα σε αντίθεση με το Νομό Ξάνθης όπου παρατηρείται πλήρης ερήμωση των παραλίων της, με συνέπεια την απαξίωση αυτών, τον οικονομικό μαρασμό, την υπανάπτυξη, την αύξηση της ανεργίας στις συγκεκριμένες περιοχές, την μείωση της επισκεψιμότητας και βέβαια αποθαρρύνει την εκεί επαγγελματική δραστηριοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μας.

Πολλές προσπάθειες εγκατάστασης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων έγιναν αποσπασματικά, όπου άλλες χρεοκόπησαν, άλλες ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί και πολύ λίγες έως ελάχιστες ευδοκιμούν.
Μέχρι σήμερα είμαστε θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου, όπου υπάρχει ένα αυστηρό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της παραθαλάσσιας ζώνης να ισχύει μόνο για το Νομό Ξάνθης.

Πολλές φορές επιχειρήσεις θέλησαν να επενδύσουν, να εγκατασταθούν, να λειτουργήσουν και να αναπτυχθούν στην παραλιακή ζώνη, πλην όμως τα αιτήματά των έμειναν  και μένουν στα συρτάρια των υπηρεσιών αναπάντητα.
Στην οικονομία δεν φτάσαμε ακόμη στο σημείο μηδέν. Υπάρχει και άλλος κατήφορος πλην όμως με την ατολμία και την αναποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης αυτός ο κατήφορος γίνεται πιο γρήγορος.
Κατόπιν των διαπιστώσεων αυτών είναι ανάγκη η Διοίκηση, η Περιφέρεια να κινήσει τη διαδικασία  σύνταξης μελέτης αξιοποίησης και την εξασφάλιση πόρων, ώστε να γίνουν τα αναγκαία έργα υποδομής στη παραλιακή ζώνη, (οδικό δίκτυο, χώροι υγιεινής, εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ κ.α.). Επί πλέον να εξυπηρετούνται με γρήγορη διαδικασία οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που θέλουν να επιχειρήσουν εκεί.

Η ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης όχι μόνο  θα συγκρατήσει τους Ξανθιώτες στο Νομό, αλλά θα προσελκύσει πάρα πολλούς τουρίστες από την Βουλγαρία οι οποίοι έχουν όνειρο ζωής τις θάλασσες μας, τις ομορφιές και τα μπάνια στο Αιγαίο.

Θεωρώντας, ότι το αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων  Ν. Ξάνθης αλλά και ολόκληρου του λαού της περιοχής μας θα γίνει αποδεκτό και θα προκαλέσει την δέουσα προσοχή σας και τις ανάλογες ενέργειες, ώστε σε πιθανή συνάντησή μας να συνεργαστούμε προς επίλυση του προβλήματος.»

Θέση Xanthipress:

Οι διαπιστώσεις εξακολοθούν να είναι το αγκάθι σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ειδικά στο Τουριστικό προιόν. Η καθυστερημένη τοποθέτηση -ήδη οι πρώτοι λουόμενοι βρίσκονται στις παραλίες- των φορέων σε αυτό το θέμα θα μπορούσε να είχε μετριαστεί με ουσιαστικές προτάσεις και άμεσες δράσεις που λύνουν προβλήματα πραγματικής ανάγκης. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr