KOSYNTHOS_EARTH

Αγωγός Αερίου σε λάθος θέση, στον Κόσυνθο. Τι θα γινόταν αν δεν είχε εντοπιστεί!

30 Αυγούστου 201223:42

KOSYNTHOS_EARTHΠροβλήματα με τους αγωγούς του φυσικού αερίου προκαλούν καθυστερήσεις στο έργο της αντιπλυμμηρικής θωράκισης του Κοσύνθου που είναι σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκαλύφθηκε ο αγωγός φυσικού αερίου που διατρέχει το χείμμαρο στην περιοχή όπου διεξάγονται τα έργα. Άμεσα επιλήφθηκαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, που επιβλέπουν και διαπίστωσαν το πρόβλημα και ενημέρωσαν το Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.

Όπως διαπίστωσαν οι υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης ο αγωγός έπρεπε να βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο βάθος και αυτός ήταν ο λόγος που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών, ευτυχώς, χωρίς να υποστεί βλάβη. Από την πλευρά της η ΔΕΣΦΑ ανέλαβε να αποκαταστήσει τον αγωγό και να τοποθετηθεί στο απαιτούμενο βάθος, ώστε να επανεκκιινήσουν τα έργα διευθέτησης του χειμμάρου.

Ερωτηθείς σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, μετά την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών, ανέφερε ότι αν δεν είχε εντοπιστεί το πρόβλημα, και κάποτε στο μέλλον προκαλείτο βλάβη στον αγωγό του φυσικού αερίου ενώ θα ήταν σκεπασμένος με νερό, οι επιπτώσεις θα ήταν ανυπολόγιστες .

Tι προβλέπει το έργο

Κατά τα άλλα, το έργο της Διευθέτησης της βαθιάς κοίτης του χεμμάρου για την προστασία των παραποτάμιων περιοχών και οικισμών, είναι σε εξέλιξη από τον Ιούνιο, όταν και υπογράφθηκε η σύμβαση, αρχικού προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ και αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί με τη συμπλήρωση ενός χρόνου. Η περιοχή επέμβασης είναι κυρίως πλησίον του οικισμού των Βαφεϊκών, ενώ σε δεύτερη φάση στο μέλλον θα προχωρήσει μέχρι και τον Πολύσιτο, με απώτερο στόχο να μην επαναληφθούν στο μέλλον τα φαινόμενα του 1996 και του 2012, κατά τη διάρκεια των πλυμμηρών.


Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr