Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: 800 νέες θέσεις εργασίας στα Τέμπη

26 Απριλίου 201315:30

Λίγο πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από τη μέρα που «πάγωσαν» οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου που θα παρακάμπτει τα Τέμπη και τον Πλαταμώνα, έφτασε επιτέλους η στιγμή επανεκκίνησης των εργασιών.

Πολύ σύντομα αρχίζουν οι διαδικασίες προσλήψεων -περίπου 800 άνθρωποι θα βρουν άμεσα δουλειά-, ώστε να επανδρωθούν τα εργοτάξια, ενώ στην περιοχή των έργων αναμένεται να φτάσουν και τα κατάλληλα μηχανήματα. Η έναρξη των εργασιών θα σημάνει τη δημιουργία εκατοντάδων ακόμη έμμεσων θέσεων εργασίας σε υπεργολάβους, προμηθευτές, ενώ οι τοπικές αγορές κατά μήκος των εργοταξίων θα τονωθούν, αφού πέρα από τον κόσμο που θα δουλεύει θα… πέσει χρήμα για την αγορά υλικών για τις ανάγκες κατασκευής.

Το σημαντικότερο ενδεχομένως είναι ότι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Μαλιακός – Κλειδί θα δώσει οριστικό τέλος στον εφιάλτη της διέλευσης των Τεμπών αλλά και του Πλαταμώνα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δεκαετίες. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου και την παράδοσή του σε κυκλοφορία, η Αθήνα θα… έρθει πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη κατά περίπου μισή ώρα.

Πηγή : Ypodomes.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr