8 Πράγματα που θα πρέπει να θυμάστε αν αγαπάτε ένα άτομο με δυσλεξία!

21 Μαΐου 201515:15

Είναι δύσκολο να το αντιληφθούμε αλλά είναι αλήθεια.Η ζωή των ανθρώπων που έχουν δυσλεξία είναι πραγματικά δύσκολη και ενώ έχουν λαμπρά μυαλά τους είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν.Η δυσλεξία μπορεί να είναι δώρο αρκεί να το χειριστείτε σωστά και να θυμάστε τα παρακάτω.

Τετράφυλλη ντουλάπα σε wenge με εξωτερικούς καθρέφτες στις μεσαίες πόρτες μόνο 300 euro

Τα άτομα με δυσλεξία:

Έχουν διαφορετικό τρόπο ζωής. Χρησιμοποιούν διαφορετικά τον τρόπο γραφής ,ανάγνωσης και χρήσης αριθμών. Βλέπουν τελείως διαφορετικά τον κόσμο και επικοινωνούν διαφορετικά.

Μπορεί να μοιάζουν παράξενα.Λόγω της υψηλής εφυίας τους έχουν διαφορετική άποψη για την ζωή και μπορεί αυτά που λένε να μοιάζουν περίεργα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι σωστά.Απλά είναι από διαφορετική οπτική γωνία.

Τους εξαντλούν οι λεπτομέρειες. Το μυαλό τους δυσκολεύεται να επεξεργαστεί τα γράμματα και τους ήχους .Δεν μπορούν τις πολλές λεπτομέρειες γιατί απλά εξαντλούνται  και όσο χρόνο ξοδεύουν στο διάβασμα που μπορεί να είναι λίγος , για εκείνους είναι εξαντλητικός.

Βλέπουν πράγματα που οι άλλοι μπορεί να μην βλέπουν.Ξέρετε πόσο εξαντλητικό είναι να διαβάζεις γράμματα σε τελείως διαφορετική θέση ή γράμματα που μετακινούνται συνεχώς;Φανταστείτε πως μπορεί να είναι ένα ολόκληρο βιβλίο.

Μπορεί να έχουν διάσπαση προσοχής. Δεν το κάνουν επίτηδες , απλά το 40% των ανθρώπων που έχουν δυσλεξία έχουν και διάσπαση προσοχής ενώ το 60% των ανθρώπων που έχει διάσπαση προσοχής, έχει και δυσλεξία!

Έχουν χαμηλή  αυτοπεποίθηση.Τα άτομα με δυσλεξία  είναι το ίδιο έξυπνα με τους υπόλοιπους ανθρώπους όμως  γνωρίζουν πως οι υπόλοιποι άνθρωποι μπορούν να διαβάζουν κανονικά ενώ εκείνοι όχι. Για αυτό τον λόγο έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Μπορεί να μην ξέρουν ότι έχουν δυσλεξία. Μέχρι κάποιος να ανακαλύψει ότι έχει δυσλεξία μπορεί να περάσει καιρός ή χρόνια. Μην βιάζεστε να κατηγορήσετε κάποιον που δεν έχει γνώση της κατάστασής του.

Τέλος πρέπει να ξέρετε ότι πάντα θα έχουν δυσλεξία. Μην συμπεριφέρεστε σαν να είναι μια παροδική αρρώστια. Πρέπει να το αντιμετωπίσετε και να προχωρήσετε την ζωή σας με αυτό το δεδομένο.

babyradio.gr- Γεωργία Τ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr