Έρχεται το 5θυρο Volvo V30

13 Απριλίου 201022:00

15diev_volvoΣτη λογική της διεύρυνσης της γκάμας της σε νέες και περισσότερο «ευέλικτες» εμπορικά κατηγορίες

η Volvo σχεδιάζει σύντομα να παρουσιάσει το V30. Πρόκειται στην ουσία για την πεντάθυρη έκδοση αμαξώματος του μικρομεσαίου C30, που γνωρίζουμε ήδη. Στην παραγωγή αναμένεται το 2012 ή το 2013.

Σύμφωνα με το autotriti.gr το νέο μοντέλο θα συνδυάζει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως κόμπακτ διαστάσεις, έντονες δόσεις πολυτέλειας, γνήσιο σουηδικό design, αλλά και αρκετά πρακτικό χάτσμπακ αμάξωμα. Σχεδιαστικά, ειδικά στο εμπρός του άκρο, δεν έχει αισθητές διαφορές σε σχέση με την ανανεωμένη εκδοχή του C30. Ωστόσο, η ύπαρξη και πίσω θυρών για επιβάτες μεταβάλλει κάπως την εικόνα του αυτοκινήτου στο πλάι. Στον τομέα των διαστάσεων, το V30 αναμένεται ελάχιστα μεγαλύτερο από το C30, το συνολικό μήκος του οποίου είναι 4.266 χιλιοστά. Παράλληλα, μεγαλύτερο θα είναι εκτός απροόπτου και το πορτ μπαγκάζ του V30 σε σχέση με αυτό του C30 (233 λίτρα όγκου). Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες του σουηδικού μικρομεσαίου μοντέλου, η γκάμα του θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα, αρχικά τουλάχιστον, ατμοσφαιρικούς κινητήρες 1,6 και 2,0 λίτρων, με ισχύ 100 και 145 ίππων αντίστοιχα, ενώ δεν αποκλείεται η Volvo να υιοθετήσει σύντομα και τους EcoBoost κινητήρες 1,6 και 2,0 λίτρων της μέχρι πρότινος συνεργάτιδας Ford.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr