350 ίπποι για τη Lotus Evora S

10 Σεπτεμβρίου 201022:00

peevoraparis-1Περίπου ένα μήνα πριν από την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στην έκθεση του Παρισιού, η Lotus διαρρέει μερικά από τα στοιχεία της ταχύτερης έκδοση της Evora.

 

Έτσι, το αυτοκίνητο δέχεται αισθητική αναβάθμιση, αυτόματο κιβώτιο, αλλά και μεγάλη αύξηση στην ιπποδύναμη του, όπως αναφέρει το autotriti.gr

Ο κινητήρας φυσικά δεν αλλάζει, όμως η ιπποδύναμη του αυξάνεται, και μάλιστα αισθητά, αφού αγγίζει πλέον τους 350 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και τα 400 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ. Αυτό σημαίνει αύξηση κατά 70 ίππους έναντι της κανονικής έκδοσης με τους 280 ίππους. Επίσης το αυτοκίνητο θα έχει βελτιωμένα φρένα με διάτρητους δίσκους, πιο σκληρή ανάρτηση, διακόπτη Sport που αλλάζει την απόκριση στο γκάζι, ανεβάσει το όριο στροφών του κινητήρα και αλλάζει τον ήχο στην εξάτμιση, ενώ εξωτερικά η μεγαλύτερη αλλαγή μοιάζει το τεράστιο diffuser στο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα. Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 4,8 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα είναι τα 277 χ.α.ω.
Η δεύτερη είδηση που αφορά στις βασικές εκδόσεις της Evora έχει να κάνει με το αυτόματο κιβώτιο που η εταιρεία ονομάζει IPS (Intelligent Precision Shift). To IPS διαθέτει έξι σχέσεις, και χειροκίνητη λειτουργία με paddles πίσω από το τιμόνι, ενώ με το κιβώτιο αυτό τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 5,5 δλ. και η τελική της ταχύτητα είναι τα 250 χ.α.ω. Περισσότερα και για τις δύο περιπτώσεις θα ξέρουμε στην επίσημη παρουσίαση που θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr