getImage

Συναυλία Νίκου Κυπουργού

19 Οκτωβρίου 201017:40

getImageΣάββατο 23 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

 Τραγουδούν  Δώρος Δημοσθένους και η Λιζέτα Καλημέρη. Συμμετέχει  ο Χρόνης Αηδονίδης  & η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.

 Ο Νίκος Κυπουργός έχει γράψει τη μουσική για εξήντα ταινίες, ελληνικές και ξένες και έχει τιμηθεί γι αυτήν με περισσότερα από δέκα βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 Στη συναυλία θα ακουστούν επιλεγμένα θέματα από τις σημαντικότερες ταινίες και κυρίως τραγούδια που γράφτηκαν για τις ανάγκες των ταινιών αυτών. Ακόμα, θα ακουστούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια του που γράφτηκαν για το θέατρο, καθώς και για την θεατρική ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά “Εδώ Λιλιπούπολη”.

 Νίκος Κυπουργός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παράλληλα θεωρητικά της μουσικής και σύγχρονες τεχνικές με τον Γιάννη Α. Παπαϊωάννου. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Παρίσι, στο Κονσερβατουάρ, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και δίπλα στους Μαξ Ντόυτς, Ιάνη Ξενάκη κ.ά. Ασχολήθηκε επίσης με την εθνομουσικολογία και τη μουσική παιδαγωγική.  Ήταν συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα, στους Αγώνες Τραγουδιού Καλαμάτας, στον «Μουσικό Αύγουστο» και στη δισκογραφική εταιρεία «Σείριος», καθώς και ενορχηστρωτής σημαντικών έργων του.

Έχει γράψει φωνητική μουσική (το έργο του «KNOTS για 16 φωνές» τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο στο Διεθνές Βήμα Συνθετών της UNESCO, το 1979), ορχηστρική μουσική, μουσική δωματίου, τραγούδια, μπαλέτο, μιούζικαλ.

Έχει γράψει μουσική για περισσότερες από πενήντα ταινίες και άλλες τόσες θεατρικές παραστάσεις (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, Θέατρο Τέχνης, Νέα Σκηνή, Αμφιθέατρο, Ανοιχτό Θέατρο, Εμπρός, Αμόρε, Πόρτα κ.α.). Η μουσική του για τον κινηματογράφο έχει τιμηθεί με περισσότερα από δέκα βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής του περιέχεται στους 25 περίπου δίσκους του.

Για την πλήρη εργογραφία και δισκογραφία του: www.nikoskypourgos.com

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr