Το νερό πριν από το γεύμα βοηθά στην απώλεια βάρους

30 Αυγούστου 201004:50

water225_01Η κατανάλωση δυο ποτηριών νερού πριν από κάθε γεύμα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών στη Βοστόνη.

 

Οι παχύσαρκοι που ακολουθούσαν δίαιτα και έπιναν 2 ποτήρια νερό πριν το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό έχασαν 2,5 κιλά περισσότερα από όσους δεν αύξησαν την ποσότητα νερού που κατανάλωναν. Όσοι κατανάλωναν περισσότερο νερό επίσης διατήρησαν περισσότερο από το χαμένο βάρος ένα χρόνο αργότερα δήλωσε η Brenda Davy, του Virginia Tech.

Η έρευνα περιέλαβε ανθρώπους ηλικίας 55 έως 75 ετών που ακολουθούσαν δίαιτα. Οι γυναίκες προσλάμβαναν 1.200 θερμίδες την ημέρα και οι άντρες 1.500. Οι μισοί κατανάλωναν 2 φλιτζάνια νερό πριν από κάθε γεύμα. Μετά από 3 μήνες όσοι κατανάλωναν νερό έχασαν κατά μέσον όρο 7 κιλά, ενώ όσοι δεν κατανάλωναν νερό έχασαν 5 κιλά.

Είναι δημοφιλής εικασία ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού βοηθά στην απώλεια βάρους. Η νέα έρευνα είναι η πρώτη τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη που δοκιμάζει τη θεωρία. Η Davy δεν είναι σίγουρη γιατί η κατανάλωση νερού πριν από το γεύμα βοηθά στην απώλεια βάρους. Ωστόσο αιτία μπορεί να είναι ότι βοηθά να γεμίσει το στομάχι καθιστώντας κάποιον λιγότερο πεινασμένο.

http://www.iatronet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr