Ποια είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να χάσω βάρος;

29 Μαΐου 201022:00

diaita_mΗ διαιτητική θεραπεία θα πρέπει να αποτελείται από ένα εύκολα εφαρμόσιμο διατροφικό πλάνο

προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο ζωής και στις διατροφικές συνήθειες του ενδιαφερομένου, έχοντας ως στόχο τα εξής σύμφωνα με το diatrofi.gr:

  • Απώλεια λιπώδους μάζας.
  • Κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε θρεπτικά συστατικά για τη βελτίωση ή και τη διατήρηση της καλής υγείας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.
  • Τη διατροφική διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, μέσω της υιοθέτησης απλών, αλλά υγιών στάσεων ζωής.
  • Να είναι μέρος μιας γενικότερης μακροχρόνιας προσέγγισης για αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς, αλλά και του τρόπου ζωής.

Η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, η διατροφική εκπαίδευση και η τροποποίηση της συμπεριφοράς (απόκτηση πληροφοριών και γνώσεων που αφορούν στους κανόνες της σωστής διατροφής και στη διαμόρφωση στάσεων και συμπεριφορών που να συντάσσονται με αυτήν) αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την πρόληψη και την αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Έρευνες έχουν δείξει τέσσερις συμπεριφορές και στρατηγικές που σχετίζονται με τη μακροχρόνια διατήρηση του βάρους:

  • Εφαρμογή διατροφής περιορισμένης σε λίπη, επαρκούς όμως σε υδατάνθρακες
  • Διαρκής έλεγχος του σωματικού βάρους, της προσλαμβανόμενης τροφής και της φυσικής δραστηριότητας
  • Κατανάλωση πρωινού
  • Υψηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας (τουλάχιστον 200 λεπτά την εβδομάδα)

Δεδομένου του περιβάλλοντος που ζούμε, το οποίο «καλλιεργεί» την παχυσαρκία, λόγω της αφθονίας των πλούσιων σε ενέργεια τροφών, των επεξεργασμένων προϊόντων και της καθιστικής ζωής, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν τροποποιήσουμε τη διατροφή μας και δεν αυξήσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα, είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε το νέο μας μειωμένο βάρος. Μην ξεχνάτε ότι το φαγητό «αντιδρά» στα συναισθήματα, στο στρες και στα παθητικά ή ενεργά προβλήματα καθενός εξ ημών. Με μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, που στηρίζεται σε επιλογές υγιεινών και θρεπτικών τροφών, στην ένταξη φυσικής δραστηριότητας στο καθημερινό πρόγραμμα και στη σταθερότητα της ψυχολογίας (αυτοδυναμία, αυτονομία, υπευθυνότητα, αποβολή άγχους και στρες), θα καταφέρετε να μειώσετε ή/και να διατηρήσετε το βάρος σας, όντας υγιείς, χωρίς στερήσεις, δίχως εμμονές και ψυχοσωματική πίεση. Η καθοδήγηση και η φροντίδα από τους ειδικούς θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τον στόχο σας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr