nomarxia

Χρηματοδότηση για διερευνητικές εκσκαφές από την Νομαρχία Ξάνθης.

13 Μαΐου 201004:38

nomarxiaΤην Παρασκευή 7 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης

σε συνεργασία με το Δήμο Αβδήρων και το Σωματείο ΄΄Διάζωμα΄΄, με θέμα «Η αναβίωση του αρχαίου Θεάτρου Αβδήρων».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δρομολογηθεί η αναστύλωση του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου Αβδήρων, των κλασσικών ιστορικών χρόνων.

Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι εισηγήσεις από τον Νομάρχη Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδη, την Δήμαρχο Αβδήρων κα. Ε. Τσακίρη, τον Πρόεδρο του Σωματείου ΄΄Διάζωμα΄΄, κ. Στ. Μπένο, του Προϊσταμένου ΙΘ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Δ. Μάτσα και του Καθηγητή Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ κ. Γ. Τσόκα.

Η Νομαρχία Ξάνθης ενέταξε ήδη το ποσό των 30.000 ευρώ για την διενέργεια των αναγκαίων διερευνητικών τομών εντός του 2010, από την Εφορία Κλασσικών Αρχαιοτήτων, με την δέσμευση να αναπροσαρμοστεί το ποσό κατά τις μέλλουσες ανάγκες. Σκοπός είναι ο σχηματισμός πλήρους εικόνας της υφιστάμενης κατάστασης του θεάτρου, ώστε, αναλόγως, να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες αποκατάστασης, εφόσον αποδειχθεί εφικτό.

Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε : «Η προσπάθεια για την αποκατάσταση του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου των Αβδήρων έχει δρομολογηθεί. Ξεκινάμε από την διερευνητική τομή. Είναι χρέος όλων, πολιτών και πολιτείας, να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες αποκατάστασής του. Τα αρχαία Άβδηρα προσέφεραν πολλά στο κλασσικό ελληνικό και στο παγκόσμιο πνεύμα, είναι ένας σημαντικός ιστορικός τόπος.

Θερμές ευχαριστίες σε όσους συμβάλλουν, ιδιαίτερα στο Σωματείο ΄΄Διάζωμα΄΄ και τον Πρόεδρο του κ. Μπένο».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr