dhmos_vistonidas

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο παλιό κοινοτικό κατάστημα των Πηγαδιών

13 Απριλίου 201012:40

dhmos_vistonidasΜετά από αιτήματα των πολιτών εδώ και πολλά χρόνια, ο Δήμος Βιστωνίδος με επιχορήγηση από το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και με ιδίους πόρους

προχωρά στην συντήρηση και επιδιόρθωση σημαντικών ζημιών που επήλθαν στα παλιά κοινοτικά καταστήματα, λόγω της παύσης λειτουργίας των κοινοτήτων.

 Σημαντικές εργασίες ολοκληρώνονται στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Πηγαδίων, ενώ από σήμερα Δευτέρα, ξεκίνησαν και οι εργασίες στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Πολυσίτου. Η Δημοτική Αρχή επέλεξε τα δύο αυτά κτίρια, αφού σε αυτά εστιάζονται οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες ζημιές. Δάπεδα, οροφές, στεγανοποιήσεις, κουφώματα, επιχρίσματα κ.τ.λ. έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν στα Πηγάδια, ενώ σημαντικές εργασίες επιβάλλονται να πραγματοποιηθούν και στον Πολύσιτο.

«Είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου μας, είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε τους χώρους που έχουν ιστορική αξία για τα χωριά μας και αναμνήσεις για τους κατοίκους. Η Διοίκηση του Δήμου υλοποιώντας το πρόγραμμά της αναπαλαιώνει, επισκευάζει και συντηρεί την ακίνητη περιουσία που κληρονομήσαμε από τις Κοινότητες, έχοντας ως βασικό στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε αυτά τα κτίρια να μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα ή δράσεις του Δήμου. Ήδη στους χώρους αυτούς υποδέχονται τους πολίτες οι ανταποκριτές του ΟΓΑ και ευελπιστούμε ότι με τις εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν χώροι που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους του κάθε χωριού», δήλωσε ο Δήμαρχος Βιστωνίδος κ. Νίκος Ζλάτκος.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στο Δήμο Βιστωνίδος είναι ήδη σε εξέλιξη 5 έργα σε διάφορους οικισμούς, ενώ αναμένονται μέσα στον Απρίλιο να ξεκινήσουν παρεμβάσεις σε άλλους 5 οικισμούς. Ο Δήμος Βιστωνίδος έχει ήδη υπογράψει σύμβαση για ασφαλτοστρώσεις για τα ανατολικά διαμερίσματα του Δήμου και δημοπρατεί για τους υπόλοιπους οικισμούς συνολικές ασφαλτοστρώσεις ύψους 700.000,00 € περίπου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr