Μικρό ηλεκτρικό όχημα από την Κροατία!

17 Απριλίου 201022:00

pexd-1Μπορεί να μας προκαλεί έκπληξη κι’ όμως στην Κροατία το προσπαθούν.

Πριν από λίγο καιρό είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες ενός μικρού ηλεκτρικού οχήματος με άγνωστα όμως στοιχεία. Τώρα η εταιρεία από την Κροατία ανακοινώνει μερικά τεχνικά στοιχεία, και περιμένει χρηματοδότηση σύμφωνα με το autotriti.gr!

H Dok-Ing μπορεί να είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, λόγω του ότι ασχολείται με την εξέλιξη και κατασκευή πολεμικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές ομάδες ανά τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας). Η εταιρεία λοιπόν σχεδίασε και κατασκεύασε το πρωτότυπο που ονομάζει XD. Το μικρό όχημα χρησιμοποιεί αποκλειστικά την ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση του, με μπαταρίες άγνωστης χωρητικότητας, όμως όπως αναφέρει η εταιρεία έχει τη δυνατότητα για αυτονομία έως τα 230 χιλιόμετρα σε συνθήκες πόλης. Αυτές μπορούν να φορτιστούν από μια απλή πρίζα σε μόλις μία ώρα. Οι διαστάσεις του είναι τα 2,7 μέτρα μήκος, 1,7 μέτρα πλάτος και 1,6 μέτρα για το ύψος, ενώ τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 7,7 δλ. Η Dok-Ing αναφέρει ότι αρχικά το XD θα κοστίζει περί τις 40.000 δολάρια ενώ αν η παραγωγή προχωρήσει η τιμή θα πέσει στις 26.000 δολάρια. Η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την κατασκευή του XD αρκεί να βρεθούν οι επενδυτές που θα την υποστηρίξουν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr