deras_2

Τη Δευτέρα το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφασίζει οριστικά για Αθωνική

8 Απριλίου 201007:18

deras_2Oι ισορροπίες που διαμορφώνονται μεταξύ των παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου είναι το ζητούμενο για την Αθωνική Τεχννική που θα επιχειρήσει για τρίτη –και τελευταία- φορά να περάσει από το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Ξάνθης το εμπορικό της κέντρο.

 Ήδη έχει προηγηθεί η απόρριψη της επένδυσης για την εγκατάσταση του εμπορικού κέντρου στη Λεύκη από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή του Νομού Ξάνθης, η οποία υπήρξε σχεδόν ομοφωνη, όπως είχε αποκαλύψει το XanthiPress.gr Ακολουθεί η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα, που θα κρίνει αν η επένδυση θα ξεκινήσει άμεσα ή αν η Τεχνική Εταιρία θα πρέπει να προσφύγει στην Περιφέρεια, όπου θεωρείται δεδομένο ότι θα λάβει τη σχετική έγκριση αλλά θα καθυστερήσει περίπου 2 χρόνια, διάστημα που ίσως είναι καθοριστικό για την ακύρωση της επένδυσης.

 Ήδη η εν λόγω εταιρία αντιμετωπίζει ισχυρή πίεση χρόνου εξαιτίας του ανταγωνισμού από αντίστοιχο Εμπορικό Κέντρο της εταιρίας Ζήνων Αθανασιάδης στην περιοχή της Φελώνης-Ζυγού, το οποίο έχει ξεπεράσει τους σχετικούς σκοπέλους και ξεκινά άμεσα ενώ υπάρχει και το ζήτημα της εγκατάστασης αντίστοιχα μεγάλου εμπορικού κέντρου στον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας Οδού.

 Το προηγούμενο οριακό αποτέλεσμα (10-9 και 2 λευκά) δίνει ελπίδες στους ανθρώπους της εταιρίας ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση, όμως η οργανωμένη πλέον αντίδραση των επαγγελματιών της τοπικής αγοράς είναι ικανή να διατηρήσει τις ισορροπίες εναντίον της επένδυσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής η στάση των επικεφαλής των παρατάξεων θα είναι ψήφος κατά συνείδηση και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Επιχειρήματα υπάρχουν και για τις δύο περιπτώσεις, όμως η αποδοχή της αίτηση για την επένδυση ενέχει, μάλλον μεγαλύτερο πολιτικό κόστος.

athoniki_3

athoniki_meleti_2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr