Ε.Φ.Ε.Τ: Αλλεργιογόνος ουσία σε σοκολάτες

24 Ιανουαρίου 201010:10

613399478_6d8fe64447Την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας, πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνης), η οποία δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, ως όφειλε, διαπίστωσε σε τέσσερα είδη τροφίμων ο Ε.Φ.Ε.Τ..

 

Μαζί με την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

  • Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία ‘Σοκολάτα FRESH – Μαύρη σοκολάτα’, που παράγεται από την ‘FRESH ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Α.Β.Ε.Ε.’. Το ανωτέρω προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 75 g και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 15 – 9 – 10.
  • Σοκολάτα με γλυκαντικά, με την εμπορική ονομασία ‘Pure chocolate DELHAIZE’ Βελγίου, που διακινείται στην Ελλάδα από την ‘ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.’. Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες 33 g και με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03 – 2010.
  • Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία ‘RIQUET ΜΑΥΡΗ’, που διακινείται στην Ελλάδα από την ‘ALDI ΕΛΛΑΣ SUPER MARKET ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΠΕ & ΣΙΑ Ε.Ε.’. Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 100 g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος: SEP 2010 / 21336.
  • Σοκολάτα υγείας, με την εμπορική ονομασία ‘ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ Σοκολάτα ΥΓΕΙΑΣ Χ. ΚΟΣΜΙΔΗ – Ν. ΓΑΒΡΙΛΗ ΧΑΛΒΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ’. Το προϊόν διακινείται από την ‘Χ. ΚΟΣΜΙΔΗ – Ν. ΓΑΒΡΙΛΗ ΧΑΛΒΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ’, σε συσκευασίες των 90 g, με ανάλωση κατά προτίμηση έως 11 – 04 – 10.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται όσοι καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε γάλα να μην καταναλώσουν τα ανωτέρω προϊόντα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr