Το «εθνικό» φαγοπότι !! Του Συμεών Σολταρίδη

5 Ιανουαρίου 201417:31

Σε τακτά χρονικά διαστήματα διαβάζω στον ημερήσιο ή περιοδικό τύπο άρθρα που άπτονται των Ελληνοτουρκικών θεμάτων. Ορισμένοι , γνώστες του ζητήματος, χωρίς βερμπαλισμούς και υπερφίαλες  τοποθετήσεις, χωρίς ευκαιριακές  αναλύσεις θέτουν τα ζητήματα με αντικειμενική άποψη και τοποθετούνται επί συγκεκριμένων θέσεων. Οι περισσότεροι όμως , χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, λαϊκίζουν και προσπαθούν με βαρύγδουπες λέξεις να διεγείρουν το «εθνικό συναίσθημα» των πολιτών, κινδυνολογώντας και  πλάθοντας σενάρια .

Τις ημέρες λοιπόν αυτές που η Ελλάδα σείεται από μίζες, σκάνδαλα, διαφθορά, παρουσιάστηκαν οι «σωτήρες» του έθνους  , καθώς και τα παπαγαλάκια τους με σκοπό να αποπροσανατολίσουν και πάλι την κοινή γνώμη από την πραγματικότητα. Μια αλήθεια , η οποία αν και γνωστή σε πολλούς, κρύβονταν από τον Ελληνικό λαό με την τεχνητή ζωή που της παρείχε το πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα πελατειακό, φθαρμένο, με σήψη γεμάτο που ωφελούσε τους λίγους οι οποίοι απολάμβαναν τα κέρδη τους στο όνομα του «έθνους».

Έτσι , τώρα που γίνεται ενδελεχής έλεγχος  για μίζες στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ξανά θυμήθηκαν την Τουρκία, η οποία «ετοιμάζει θερμό επεισόδιο για να εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα» ή επειδή «μέσω της Τουρκικής Αγροτικής Τράπεζας στην Κομοτηνή, αλώνει την Θράκη».!!!

Οι αρθρογράφοι  των κατά καιρούς παρόμοιων δημοσιευμάτων αναλώνουν την δυναμική που διαθέτουν σε φθηνά άρθρα που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και μάλλον εξυπηρετούν όλο αυτό το σύστημα που στην πραγματικότητα θέλει να εξάγει το δικό του εσωτερικό πρόβλημα.

Πώς αλλιώς θα αντιμετωπίσει τα συνεχιζόμενα χαράτσια, τους φόρους, τις αυξήσεις, την ανεργία, τις απολύσεις, τα 25 ευρώ που επιβλήθηκαν για εισαγωγές στα νοσοκομεία, το 1 ευρώ σε κάθε εκτελεστή φαρμακευτική συνταγή, τα 3 ευρώ σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ  για «την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας της εταιρίας ΝΕΡΙΤ.ΑΕ»  για ραδιοτηλεόραση που θα εκπέμψει στο μέλλον…!!

΄Η πώς θα αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα που αναδεικνύονται καθημερινά  την τελευταία πενταετία προεξάρχοντος του σκανδάλου των υποβρυχίων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων που μάλλον  αγοράζονταν   οπλικά συστήματα όχι για την άμυνα της χώρας, αλλά για την αύξηση των εσόδων των «εθνικώς υπεράνω ατόμων».!!

mizes-300x300Πώς επίσης το «βρώμικο» σύστημα θα αντιμετωπίσει τον θυμό των πολιτών για  τους Λιάπηδες, Ρίζους, Κάντες, Ευσταθίου , Τσοχατζόπουλους,  εμπλεκώμενους νομαρχιακούς συμβούλους στην Ευρυτανία  και τόσους άλλους που μοστράρουν καθημερινά στον τύπο. Ξεχάσθηκε η υπόθεση του χρηματιστηρίου, παραγράφηκαν όλα τα αδικήματα που διέπραξαν πολιτικοί, δικαιώθηκαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο εδώλιο για μίζες και εύκολο πλουτισμό Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι  και φυσικά  «αφαίονται αι αμαρτίαι» όλων των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου είχε γίνει χοντρό φαγοπότι  με τις επιδοτήσεις, αφού οι αγρότες αποτελούν την ψηφοθηρική  ραχοκοκαλιά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Θα μπορούσα να επεκταθώ περισσότερο στις κομπίνες που υπήρξαν και έγιναν στο όνομα του «έθνους». Θα περιοριστώ όμως , τονίζοντας ότι  η κοινή γνώμη ζητά απονομή του δικαίου , που ελπίζω κάποτε να αποδοθεί.

0111Θα καταθέσω όμως μερικές σκέψεις,  σχετικά με την Θράκη , την οποία περιπέζουν και εκμεταλεύονται  πολλοί στο όνομα « του εθνικού ζητήματος, του Προξενείου, των βλέψεων της Τουρκίας, της εθνικής ανάτασης…» , για να σταματήσει επί τέλους αυτή η «σπέκουλα».

Θα ξεκινήσω από τα χρήματα που δαπανήθηκαν   στην εικοσαετία  1950-1970 για «εθνικούς σκοπούς» και δημοσιεύονται στα αρχεία.  Χρήματα που ανήκαν στον Έλληνα φορολογούμενο , τον φορολογούμενο που μόλις είχε βγει από μία εμφύλια πολεμική , που όμως είχε βρει το οικονομικό σθένος να στηρίξει την Θράκη. Το αποτέλεσμα ήταν , μάλλον , να στηριχθούν οικονομικά οι  ολίγοι και ταυτόχρονα να  μην υπάρξει πολιτικό και εθνικό όφελος. Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν τα «εθνικά δάνεια» με σκοπό να αγορασθούν από Χριστιανούς  ακίνητα Μουσουλμάνων που διέμεναν στην Θράκη. Άλλο «φαγοπότι» !! Δεν υπήρξε  άνθρωπος του συστήματος που να μην πήρε δάνειο, συμπεριλαμβανομένων και των αξιωματικών και δημοσίων υπαλλήλων που  υπηρετούσαν   την περίοδο αυτή στην Θράκη. Το  αδιανόητο δε όλων ήταν ότι όταν έπαιρναν απόσπαση οι ανωτέρω μεταπωλούσαν ξανά τα ακίνητα στους Μουσουλμάνους !!! Μετά  ανακοινώθηκαν τα αναπτυξιακά προγράμματα για «εθνικούς λόγους». Το «φαγοπότι» του αιώνα. !! Ιδρύθηκε η βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής και Ξάνθης. Έφθασαν στην Θράκη οι «χρυσοθήρες» της άγριας δύσης και «έφαγαν» το βιος όλων των καλών και  σωστών επαγγελματιών που ήθελαν να επενδύσουν στην Θράκη. Για τον λόγο αυτό  και παρέμειναν , ολίγοι αλλά εκλεκτοί, επενδυτές οι οποίοι συνεχίζουν και εκφράζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δυναμική της περιοχής.

Φυσικά,  δεν θα παραλείψω να σημειώσω τις μεταγραφές που έγιναν στο Δημοκρήτιο Πανεπιστήμιο φοιτητών από την αλλοδαπή για  λόγους « εθνικούς», την χρήση του άρθρου 19 του κώδικα ιθαγενείας , ασύστολα , με σκοπό «εθνικό» , που έκρυβε λόγους οικονομικούς, την ύπαρξη της «μπάρας» στα ορεινά της Ξάνθης, πάλι για «εθνικούς λόγους» και τόσα άλλα πολιτικά μέτρα τα οποία  ξεκινούσαν από έναν υπέρμετρο εθνικισμό, επαγγελματικό και συμφεροντολογικό.

Με το πέρασμα όμως των ετών όλα αυτά τα μέτρα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και φανερώθηκαν  «φρούδα» με εξαίρεση το οικονομικό συμφέρον για τους ολίγους.

Σήμερα  , λόγω της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας , οι μίζες του κοντινού χθες έφθασαν πιο νωρίς  στα δημοσιογραφικά  γραφεία. Βέβαια σε αυτό συνετέλεσε και το πολιτικό σύστημα το οποίο αναζητά διεξόδους και αναδιοργανώνεται. Και αυτό γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά μια και βλέπει το φασιστικό μόρφωμα να βρίσκεται προ των πυλών.

Αντί  , λοιπόν , οι μεστοί α-πολίτικου λόγου, α- πολιτικής δεοντολογίας, οι άσχετοι  γνώσης περί  των Ελληνοτουρκικών και μειονοτικού κονδυλοφόροι , να γίνονται  οι γέφυρες αποπροσανατολισμού ,ασυνείδητα ή ενσυνείδητα, καπηλευόμενοι τις εθνικές ευαισθησίες των πολιτών, ας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού συστήματος όπου θα επικρατεί  η κοινωνική δικαιοσύνη  και ο καλός εννοούμενος πατριωτισμός και όχι ο «γιαλαντζί» που σκοπό έχει τον εύκολο πλουτισμό.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr