Ζούκερμπεργκ προς Ομπάμα: Είμαι απογοητευμένος από την κυβέρνησή σας

14 Μαρτίου 201409:22

Την αγανάκτησή του για το σκάνδαλο με την αμερικανική μυστική υπηρεσία, NSA, εξέφρασε στον Μπαράκ Ομπάμα ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση στην γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αποκάλυψε στους διαδικτυακούς του φίλους ότι τηλεφώνησε στον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο για να ζητήσει την προστασία των χρηστών της ιστοσελίδας του.

Ο Ζούκερμπεργκ εκφράζει την απογοήτευσή του και αναφέρει πως τηλεφώνησε στον Ομπάμα για να του μιλήσει για τη ζημιά που η κυβέρνησή του δημιουργεί για το μέλλον, λέγοντάς του ότι η αμερικανική κυβένηση θα έπρεπε να είναι ο πρωταθλητής στο Ίντερνετ και όχι μια απειλή.

Μάλιστα, δηλώνει απογοητευμένος καθώς -όπως αναφέρει- συνειδητοποιεί ότι ο δρόμος για πραγματικές αλλαγές στο Διαδικτυο είναι ακόμη μακρύς.

«Καθώς ο κόσμος γίνεται πιο σύνθετος και οι κυβερνήσεις αγωνίζονται παγκοσμίως, η εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ. Το διαδίκτυο είναι ο δικός μας χώρος. Μας βοηθάει να συνδεθούμε. Μοιράζει ευκαιρίες», γράφει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και προσθέτει ότι για να κρατήσουμε το Διαδίκτυο δυνατό, πρέπει να το κρατήσουμε ασφαλές.

«Γι’ αυτό εμείς στο Facebook ξοδεύουμε πολύ χρόνο και ενέργεια για να κάνουμε τις υπηρεσίες μας και το διαδίκτυο πιο ασφαλείς», τονίζει και σημειώνει ότι η εταιρεία του χρησιμοποιεί πρωτόκολλα επικοινωνίας, κρυπτογραφεί τις επικοινωνίες, ενθαρρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν πολλαπλούς παράγοντες για έλεγχο ταυτότητας.

«Για αυτό είμαι τόσο μπερδεμένος και εκνευρισμένος από τις επαναλαμβανόμενες αναφορές για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Όταν οι μηχανικοί μας δουλεύουν ασταμάτητα για να βελτιώσουν την ασφάλεια, φανταζόμαστε ότι προστατεύουμε εσάς από “εγκληματίες” και όχι την κυβέρνηση μας», γράφει ο Ζούκερμπεργκ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να είναι ο πρωταθλητής για το διαδίκτυο και όχι μια απειλή και εξηγεί ότι τηλεφώνησε στον Ομπάμα για να του εκφράσει την απογοήτευσή του.

protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr